ХГИ: “Мјесто нам је на правој страни свијета”

Парламентарни избори 2023

На ове изборе излазимо како бисмо помогли Црној Гори да пронађе изгубљени компас и заузме чврст правац који ће је извести из бурних вода и тмурних времена.  Претходних година се испоставило да када ХГИ не заузима оно мјесто које јој у друштву припада, тада ни остале ствари нису на свом мјесту. 

Ми јесмо мањинска странка, али су идеје и вриједности за које се боримо, сигурни смо, већинске јер су дубоко људске и животне, а тренутно дјелује као да су помало заборављене: слобода, сигурност, достојанство, међусобно уважавање, здрава животна средина, лијеп и миран суживот у уређеном друштву које његује своју младост пружајући јој здрав културни амбијент и квалитетно образовање, јер без тога, наставићемо да тумарамо у мраку.

Ми одатле видимо излаз. Грађанима нудимо јасан еуропски правац, окретање зеленим економијама, оздрављење образовног сустава, останак младих у својој држави, хуманији и ефикаснији здравствени сустав, враћање значаја спорту, култури и умјетности и изнад свега, бригу о особној и правној сигурности.

У новом Парламенту Црне Горе, ХГИ ће бити прозор Црне Горе ка Западу. Бит ћемо за кормилом које ће нас усмјерити ка сигурној еуропској луци, јер само тако можемо доћи тамо гдје нам је мјесто. А мјесто нам је тамо гдје су нам преци и тамо гдје су нам дјеца. Тамо гдје је човјек човјеку сусјед и гдје је суграђанин укућанин. Тамо гдје су настали и нација и цивилизација. Тамо гдје се зна ред и гдје се цијени рад, гдје је слобода дужност, а љепота логика живота. Тамо гдје су мањина и већина једна цјелина. Мјесто нам је тамо гдје се о нама одлучује. Мјесто нам је у Парламенту Црне Горе, а Црној Гори је мјесто на Медитерану, у Еуропи, на Западу.  На правој страни свијета.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here