Херцегновском Дому здравља недостају специјалисти

Недостатак кадра у херцегновском Дому здравља тренутно је највећи проблем ове здравствене установе, сматра вд директорица Драгана Кнежевић. Док ово питање не буде ријешено грађанима Херцег Новог на располагању су доктори консултанти.

Љекари и медицинско особље Дома здравља, упркос недостатку кадра настоје да што боље одговоре изазовима посла, а како истиче Кнежевић, првенствено недостају специјалисти педијатрије.

-По систематизацији предвиђено је седам педијатара, међутим, код нас су увијек радила три, врло често и два, уз помоћ љекара који су долазили са стране у току сезоне, казала је она.

Када је ријеч о докторима за одрасле, осим љекара опште праксе, такође недостају специјалисти, али и средњи медицински кадар, додаје Кнежевић.

-Недостаје нам рендгенолог, пулмолог, још један специјалиста медицине рада, али и љекари опште праксе. Мањи је дефицит сестара, изабраних љекара, али радимо на томе, ускоро ћемо расписати конкурс за медицинске сестре, рекла је она.

У плану је, како додаје, и организација рада у овој здравственој установи.

-Читав колектив је спреман за радну акцију, да би били доступнији пацијентима, имамо проблем са заказивањем, пријемом пацијената, али се надам да ћемо успјети да се боље организујемо, казала је Кнежевић.

Ресорно Министарство је упознато са недостатком љекара, односно специјалиста, док ће за четири медицинске сестре ускоро бити расписан конкурс, закључила је Кнежевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here