Херцег Нови убједљив у дербију против Луке Бар

У првој утакмици 15 кола Суперлиге за одбојкашице у  дербију кола и првенства званични првак и лидер “Херцег Нови” је максималним  резултатом  славио  против Луке Бар  3:0 (25:23, 25:17, 25:10)

Домаћин је повео 15:6 а онда је тим Владимира Милачића серијом 7:0 стигао до 15:13 са два тајм аута. Крунић је вратио самопуздање својој екипи . Гошће су се држале до 23:23 а  у финишу овог  дијела игре  Дариа Чабоненко  отклонила  је  све дилеме да би се могло десити изненађене  и једном противнику у домаћем првенству препусти сет.

У преостала два сета одбојкашице “Луке Бар” нијесу  успјеле да дођу ни до 20 поена. У другом сету су стигле до 17 поена а у трећем само до десетог поена. И то је било све од Душанке Петровић  и њених саиграчица синоћ у СЦ Игало.

У екипи “Херцег Новог”,  капитен Ралитса Василева била је најефикаснија са 15 поена, док је Дијана  Вуковић забиљежила 13 поена. Остале  поене за побједнице су постигле: Оксана Јакушина 8,   Дариа Чабоненко  7,  Марија Воногова 6, Диана Балаи 4  и  Тијана Тврдишић 1 поен.  Екипа “Луке Бар”имала је 21 грешку.  На другој страни  Душанка Петровић била је најефикаснија са осам  поена, Кристина Божовић 5, Тијана Крута, Марија Никезић и Алесица Виторија по 3 и Ивана Пепђоновић 1 поен. Екипа “Херцег Новог “ имала је  24 грешке

У овом колу вечерас “Албатрос” гостује у Будви  екипи  “Медитерана”. У наредном 16 колу у петак у градском дербију од 18 сати у  Спортском центру Игало играју  Албатрос и Херцег Нови.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here