Херцег Нови одао признање најбољим спортистима у прошлој години

Свечано проглашење најбољих спортиста, спортских клубова и спорских радника Херцег Новог за 2022. годину, уприличено је синоћ у дворани „Парк“

Комисија коју су чинили представници Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу општине Херцег Нови и спортских новинара, наградила је најбоље који су, још једном показали, да Херцег Нови има сјајне спортисте чија достигнућа и успјеси служе на понос свим његовим грађанима.

Најбољи спортиста је члан Карате клуба Бијела, Немања Микулић, који је у протеклој години освојио бронзану медаљу на Европском првенству у Прагу, а окитио се и са двије златне на Балканском првенству. На Свјетском првенству у Турској био је пети. Првак је Црне Горе све у категорији до 75kg за млађе сениоре.

Слађан Микулић, предсједник Општине Стеван Катић и Немања Микулић

Награда за животно дијело припала је ватерполисти Борису Чуквасу, члану шампионске генерације Јадрана из 1958/59. године. Њима је признања додијелио предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић.

Признања су добили и спортисти: Здравко Дамјановић-спортски риболов (репрезентација Црне Горе и КСР Рибар Баошић), Јакша Кривокапић-стони тенис (СТК Нови); Миливоје Дукић-једрење (Једриличарски клуб “Југоле Гракалић”), Драгиша Благојвић-шах (шаховски шк Херцег Нови); Данило Радовић и Дарко Ђуровић-ватерполо (ПВК Јадран), Драган Мркајић-стрељаштво (стрељачки клуб за летеће мете Херцег Нови) , Ненад Ђуричић-карате(Карате клуб Бијела); Анђела Кукобат-одбојка (ОК Албатрос), Татјана Бокан-одбојка (ОК Херцег Нови), Јелена Булајић-кошарка (ЖКК Приморје); Веселин Ковачевић-кошарка (КК Приморје 1945), Милош Перовић-фудбал (ФК Игало 1929), Спасоје Николић-аутомобилизам (АМСК Поди); Јелена Томашевић-триатлон (Триатлон клуб Херцег Нови); Богдан Сератлић-боћање (Боћарски клуб Вал) и Марко Луковић-боћање (БК “Мељине”).

За најуспјешнију спортски колектив проглашен је СТК Нови, док је титулу најбољег тренера заслужио Слађан Микулић из КК Бијела, чији су полазници освојили више од 100 медаља и показали да се ради о клубу који у континуитету показује значајне резултате и обучава најбоље каратисте. Може се похвалити великим бројем одличја, међу којима су двије бронзане медаље у Прагу два злата и двије бронзе са Балканског првенства, медаља са првенства малих земаљ.

Награде су добили и најперспективни млади спортист до 18 година: Љубе Андрић- кошарка(ЖКК Приморје); Вук Ивеља-кошарка (КК Галеб); Лука Марковић-кошарка (КК Ас); Милан Вучетић-стони тенис (СТК Нови); Данило Ступар-ватерполо (ПВК Јадран); Стахиња Гојковић-ватерполо (ПВК Јадран); Нико Злоковић-ватерполо (ПВК Младост БИјела); Мина Цвјетичанин-оливање (ПВК Јадран); Бошко Боровница (ФК Игало 1929); Лука Каписода (ФК Орјен); Софија Беатовић (ФК Обилић); Матија Бјелетић (ФК Поморац) (сви фудбал), Михајло Пушар-шах (ШК Херцег Нови 1949); Јелена Бијеловић-одбојка (ОК Албатрос) ; Николина Лисичић-одбојка (ОК Херцег Нови);

Најбољи спортски радник је Никола Никша Гојковић члан управе и спонзор боћарског клуба Вал и ПВК Јадран. Награда амбасадора спорта Херцег Новог за 2022 годину припала је ватерполисти Гаврилу Суботићу члану ВК Црвена Звезда из Београда.

 Додијељене су и захвалнице установама и појединцима који су својим радом дали допринос афирмацији херцегновског спорта, а добитници су Јована Дамјановић (Карате клуб Омладинац Подгорица), Жељко Дабовић (Атлетски клуб Спарта Подгорица), Снежана Мирковић, директорица ЈУОШ “Илија Кишић” за сарадњу са Шаховским Савезом Црне Горе и друге активносту у вези афимације спорта у школи), Марко Сијерковић за спортску публикацију “50 година савеза за спортски риболов на мору Црне Горе (1971-2021)“, Боро Мрачевић и Миодраг Габо Голубин за фото публикацију о Јадрану од 1922. до 2022. године, Дејан Стевовић из Београда донедавно новинар у Спортском Журналу, а сада Спорт клубу за афирмацију спорта посебно ватерпола у Херцег Новом и Боки, Машан Бубања (ШК Херцег Нови) за 50 година активног играња шаха.

Дојељене су и: Плакета ПВК Јадрану поводом јубилеја 100 година постојања клуба, Плакета Савезу за спортски риболов на мору Црне Године поводом 50 година постојања. Плакета за рад и афирмацију спорта у Херцег Новом припала је Спортском центру Игало за 15 година рада, Плакете за освојене награде на школским спортским такмичењима ОШ “Милан Вуковић и ОШ “Дашо Павичић”.

Радио телевизија Херцег Нови добила је плакету за медијску афимацију спорта и извјештавање са спортских догађаја.

Посхумно признања су припала новинару Властимиру Власти Игњатовићу и спортском раднику Милораду Раду Тафри.

Свечаности су присуствали предсједник општине Стеван Катић, предсједник Скупштине Иван Отовић, потпресједници Мирко Мустур и Милош Коњевић

Честитајући награђеним спортистима на постигнутим резултатима у прошлој години предсједник Општине Стеван Катић нагласио је да су у прошлој години херцегновски спортисти остварили запажене спортске резултате, те да ће врло брзо постати узори младима, који ће кренути њиховим примјерима и на најбољи начин представљати град и државу у свијету.

Свечаност традиционалне “Вечери шампиона” је завршена пригодним коктелом и дружењем спорту у част.

Фото: Звездана Кујовић и Вук Илић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here