ХЕРЦЕГ НОВИ ЋЕ УЧЕСТВОВАТИ НА 11. МЕЂУНАРОДНОМ ФОРУМУ ОБРАЗОВАЊА У ПЕТРОГРАДУ

Комитет за образовање Петрограда (Санкт Петербург) упутио је позив Општини Херцег Нови за учешће на 11. Међународном форуму образовања, који се од 24. до 26. марта одржава у њиховом граду. Због епидемиолошких мјера, форум ће ове године бити одржан у онлине издању.

Како је нагласила секретарка за културу и образовање Општине Херцег Нови, Ана Замбелић Пиштало, акценат овогодишњег форума је на цјеложивотном образовању. У позивном писму је од Секретаријата за културу тражено да у кратком петоминутном видео прилогу прикаже искуства наше Општине у том дијелу.

У видео прилогу је указано на богату традицију града кад је школство у питању, као и на стратешко опредјељење Херцег Новог да буде значајан и препознатљив образовни центар.

– Ово је прво учешће Херцег Новог на међународном форуму оваквог типа. Надамо се да ће исход учешћа и кораци које будемо предузели отворити врата ка повезивању и са другим образовним центрима, истакла је Замбелић Пиштало.

Сваке године за вријеме форума Петроград постаје образовни центар Русије, мјесто размјене идеја и ефективне професионалне интеракције највећих стручњака у области образовања. Форуму присуствује 30.000 учесника, одржава се 250 различитих догађаја и активно или преко видео прилога је присутно 49 земаља учесница.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here