Градска музика и мажоретке представили Херцег Нови у Баварској

Новска Градска музика и мажоретке продефиловали су протеклог викенда кроз њемачке градове Инцел и Траунштајн, представљајући свој град у оквиру програма Дани Херцег Новог у Баварској. Домаћин им је био Новљанин Александар Саша Петковић, на чију идеју, а уз подршку Општине Херцег Нови и локалне Туристичке организације, су одржани прво Дани њемачке културе на новском Празнику мимозе, а сада и ова узвратна посјета.

Градска музика и мажоретке дефилеом су поздравили становнике два баварска града, наступили на главном тргу у Траунштајну, а у културном центру Инцела одржали концерт заједно са локалном музиком тог града.

У оквиру програма отплесано је и Бокешко коло, за које је ношње уступило Културно умјетничко друштво „Илија Кишић“ из Зеленике. Подијељени су промотивни материјали на њемачком језику које је припремила Херцег Нови Тоурисм Боард – Туристичка организација Херцег Нови, припремљена бокешка јела и специјалитети, а присутне је анимирао и један од кловнова из НВО „Машкаре“, који су препознатљив дио дефилеа у оквиру Празника мимозе.

Члан делегације у име Општине Херцег Нови, Јован Суботић из Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, се током посјете састао са градоначелником Инцела, Хансом Егером и његовим сарадницима, као и са предсједником Туристичке организације града Инцела, Герхардом Штајнбахером.

Суботић истиче да је одлазак у Њемачку био прилика за представљање и промоцију града као туристичке дестинације, као и за иницирање сарадње Херцег Новог са Инцелом, као и Боке которске са Баварском.

-Представили смо Херцег Нови као приморски туристички центар чија понуда је веома занимљива туристима са подручја Баварске. Драго ми је да смо, уз помоћ Саше Петковића, остварили прве званичне контакте са Инцелом, као и због чињенице да је исказано обострано интересовање за наставак и јачање сарадње наша два града, те за промоцију Боке на подручју Баварске регије, и обрнуто“, наводи Суботић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here