ГП УРА Херцег Нови: Поднијета три амандмана за средства из државног буџета

Општински одбор Грађанског покрета УРА са посебном пажњом прати процес доношења буџета Црне Горе за наступајућу 2024. годину.

Како наводе у саопштењу, свјесни су важности тог  документа и улоге коју он има у планирању и креирању бољег живота за све наше грађане.

-Са поносом обавјештавамо јавност да ће посланички клуб Грађанског покрета УРА, на иницијативу херцегновског одбора, поднијети три амадмана који су уско усмјерени на развој и просперитет нашег града, Херцег Новог. Наш фокус је на пројектима који ће омогућити подстицање друштвеног и економског развоја, саопштили су из те партије.

Први амандман се односи на завршетак изградње Аутобуске станице – II  фаза са уређењем терена, за што је потребно издојити 3, 5 милиона еура. Другим амандманом тражиће се средства за израду пројектне документације и санацију саобраћајнице Херцег Нови  – Гранични прелаз Кобила, пројекат вриједан око 1, 5 милион  еура. Трећи амандман је обезбјеђење новца за пројектовање и  изградњу олимпијског базена са подземном гаражом, за инвестицију потребно око 10 милиона еура.

-Ми у Општинском одбору Грађанског покрета УРА сматрамо да ће ови пројекти значајно допринијети квалитету живота и отворити нова радна мјеста, чиме ће директно позитивно утицати на будуће економску слику нашег града. Стога позивамо све политичке снаге са локалног нивоа који имају своје посланике у државној власти, да утичу за добро наших грађана и подрже амандмане који ће бити предложени. Ово је питање које превазилази политичке разлике – ради се о будућности Херцег Новог и просперитету наших грађана. Подршка нашим амандманима није само глас за ове развојне пројекте, то је глас за напредак, солидарност и заједништво свих Новљана и Новљанки, поручили су из ОО ГП УРА.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here