Голман Приморца Александро Краљ најавио меч лопту за титулу

(Фото: facebook.com/WpoloMontenegro)

Ватерполисти Јадрана и поред добре игре у већем дијелу утакмице нису данас после подне у Котору успјели да изједначе резултат у финалној серији плеј офа за титулу првака Црне горе, пошто поражени су од домаћег Приморца на петерце 15:13 (4:4, 1:1, 4:1, 2:5 – 4:2). Которани воде у финалној серији са 2:0 и имају три меч лопте да стигну до титуле коју чекају од 2008 године.

Човјек одлуке био је голман Приморца Александро Краљ, који је одбранио три петерца. Прво Ивану Нагаеву у регуларном дијелу, а затим је приликом извођења петераца два пута зауставио шутеве Јадранових играча. То није било све од њега на овој утакмици, већ је изборио те петерце својим голом, када је 11 секунди прије краја препливао базен и савладао свог колегу на другој страни Дарка Ђуровића.

Шампионски тим Јадрана поново је имао “црну рупу” у трећој четвртину коју је званични шампион лако изгубио.

Иначе Јадран је одлично отворио дерби у Котору, повео 2:0 и 3:1, али је на крају прве четвртине резултат био 4:4.

Три гола за Јадран постигао је Дмитри Холод, а један Василије Радовић. С друге стране, стријелци за Приморац који је серијом 3:0 стигао до 4:3, били су Никола Марковић, Немања Вицо, Ђорђије Станојевић и Срђан Јановић.

Других осам минута утакмице било је неизвјесно. Разиграо се Крај, одбранио петерац, али је Данило Радовић донио предност Јадрану 5:4. Узвратио је Срђан Јановић за 5:5.

Други пут у финалној серији Приморац је у трећем дијелу утакмице силовит. Новљанин  Никола Бркић, Немања Вицо и Срђан Јановић доводе Которане до резултата 8:5. Новљани су срљали из грешке у грешку, у завршници ове четвртине Страхиња Гојковић је смањио на 6:8, али је Марко Мршић са звуком сирене погодио за 9:6. Василије Радовић је смањио на 7:9 и вратио наду, али је трилер најавио Мартин Гардашевић поготком за 8:9. Никола Марковић је реализовао петерац за 10:8. Данило Радовић је смањио на 9:10, а Василије Радовић из контре донио изједначење PVK J10:10, на два минута прије краја.

Дмитри Холод је казнио грешку Приморца, погодио је за 11:10, затим су ватерполисти Јадрана успјели да се одбране са два играча мање у базену. Нису искористили напад, а онда је голман Александро Краљ преузео одговорност, препливао базен и погодио за 11:11, на десет секунди прије краја.

Уследио је пенал рулет. Холод је био сигуран, Бркић такође. Прецизни су били Данило Радовић и Мршић. Краљ је зауставио Вукићевића, а Јановић донио предност Приморцу. Краљ је одбранио шут Јовану Вујовићу, а гол за побјеу и велико водство у серији од 2:0  за Приморац постигао је искусни Никола Марковић.

Стријелци за  Јадран били су Дмитри Холод четири, Василије Радовић три, Данило Радовић два, Страхиња Гојковић, Мартин Гардашевић по гол.

Голове за Приморац постигли су: Срђан Јановић три, Никола Марковић,  Немања Вицо по два, Марко Мршић, Ђорђије Станојевић, Никола Бркић и Александро Краљ по један.

Трећа утакмица на програму је у суботу 11. маја, од 19 сати на Шкверу. Уколико побједи Приморац, титула се сели у Котор, побједа Јадрана продужава серију на четврти меч, који ће бити одигран 15. маја у Котору.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here