Гојковић објавио списак за СП, циљ пласман међу осам најбољих

Фото: ВПСЦГ

Селектор ватерполо репрезентације Црне Горе Владимир Гојковић објавио је списак играча за Свјетско првенство, које се одржава у Фукуоки од 16. до 29. јула.
На списку су голмани Петар Тешановић и Лазар Андрић, играчи Аљоша Мачић, Ђуро Радовић, Канстантсин Аверка, Урош Чучковић, Владо Попадић, Стефан Видовић, Богдан Ђурђић, Алекса Укропина, Мирослав Перковић, Владан Спаић, Душан Матковић, Василије Радовић и Јован Вујовић.
Црна Гора је у групи са Шпанијом, Јужном Африком и Србијом.
Побједник групе иде директно у четвртфинале, док ће другопласирани и трећепласирани у разигравање за пролаз међу осам најбољих.
“Имали смо квалитетне припреме и мислим да смо на већем нивоу него што смо били прошлог љета. Што се тиче резултата, никад тежи пут до пласмана међу осам најбољих, а то је први циљ. Крајња жеља – знамо да два мјеста воде на Олимпијске игре и надам се да ћемо ићи ка томе”, казао је Гојковић.
“Не бих стављао циљ испред нас, већ да идемо из меча у меч. Осјећа се добра атмосфера у екипи, мислим да можемо да направимо велике ствари”, казао је Петар Тешановић.
“Прошао сам доста тога, а сада сам, пред крај каријере, у овом тиму јер вјерујем у све играче, у цијелу екипу. Видим велики квалитет, а да ли ће доћи до изражаја сада, вјерујем да хоће, или у блиској будућности, видјећемо. Доћи ће велики резултат, не сумњам у то”, рекао је Урош Чучковић.
“Вјерујем да ова генерација има квалитет и с обзиром на то какав однос имају према националном грбу вјерујем да ће направити искорак у односу на прошлу годину”, рекао је предсједник ВПСЦГ Ђуро Марић.
Наша репрезентација 7. јула путује у Јапан, у градић Кашивазаки, гдје ће обавити завршну фазу припрема, тренирајући са селекцијом Србије.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here