ГК РС: До 25. новембра пријаве за гласање на изборима у Србији

Генерални конзулат Републике Србије у Херцег Новом обавјештава држављане Републике Србије са пребивалиштем у Републици Србији и боравком у Црној Гори, на територијама општина Херцег Нови, Котор, Тиват и Будва, који посједују важећа лична документа Р. Србије – личну карту или пасош, да имају право на изборима расписаним за 17. децембар 2023. године, да гласају у Црној Гори, уколико најкасније до 25. новембра, у Генералном конзулату Републике Србије у Херцег Новом пријаве чињеницу да желе да гласају у иностранству.

-Лица која се до 25. новембра 2023. године не пријаве за гласање у иностранству, бирачко право моћи ће да остваре само у месту пребивалишта у Републици Србији. Обавештавају се бирачи да увид у јединствени бирачки списак ЈБС могу извршити и електронским путем на званичној страници Министарства државне управе и локалне самоуправе, уношењем личних података”- саопштено је из Генералног конзулата.

За додатне информације заинтересовани се могу обратити лично на адресу Генерални конзулат Републике Србије у Херцег Новом, Трг Херцега Стјепана 15 (Белависта, као и на бројеве телефона 031/350-320 и 031/350-340 или путем маил адресе gkh.novi@mfa.rs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here