Гимназијалац пријетио, Албатрос побиједио

Фото: ОК Албатрос

Бокељски дерби Гимназијалац–Албатрос, којим је отворено 13. коло ЕПЦГ Супер лиге, био је драматичан. Херцегновски Албатрос, као гост, савладао је Гимназијалац који је пружио добар отпор фаворитима. Успио је да добије други сет али и у осталим дијеловима утакмице био је равноправан противник трећепласираној екипи на табели,  али није успио да дође до побједе или да извуче бод. Екипа Бранке Обрадовић побиједила је 3:1 (25:23, 22: 25, 25:22, 27:25).

Гимназијалац је пријетио и борио се за сваки поен, а посебно је, у скоро двосатној борби, био драматичан одлучујући четврти сет кад су изједначили на 22:22. Албатрос  је имао у финишу поен прености, а домаћин није посустао, изјеначио је на 23:23, па 24:24 затим 25:25, да би гости везали два поена и у доигравању на крају дошли до побједе, а Гимназијалац до 11. пораза и по свеми судећи, карте за нижи ранг.

Код побједника најефикасније су биле Александра Шћекић са 16 и капитен Анђела Кукобат са 15 поена док су Јелена Бијеловић и Милица Вуловић забијежиле 14 односно 13 поена. Остале поене за Албатрос  постигле су: Олга Павлашук 8, Таша Трајковић и Ана Поповић по 2 поена. Екипа Гимназијалца имала је 29 грешака. 

На другој страни Марина Јовановић је забиљежила 21 поен, а Данијела Килибарда  16. Остале поене за Гимназуијалац су освојиле: Ана Гаврановић и Анастасија Крговић по 7, односно Николина Огурлић и Теодора Булатовић. Екипа Албатрос имала је 40 грешака.

У идућем колу Албатрос дочекује Јединство из Бијелог Поља, а Гимназијалац гостује лидеру Херцег Новом. Данас у дербију кола Херцег нови гостује Луки Бар.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here