ГЕНЕРАЛНА СКУПШТИНА СРЕДЊОШКОЛАЦА – НОВЉАНЕ ПРЕДСТАВЉА ПАВЛЕ ЂУРОВИЋ

Гимназијалац Павле Ђуровић, предсједник Ђачког парламента СМШ „Иван Горан Ковачић“ и делегат у Унији средњошколаца Црне Горе, учествоваће на VII Генералној скупштини Уније која почиње данас у Петровцу. Током два дана, они ће расправљати о актуелним проблемима са којима се сусрећу њихови вршњаци а потом ће бити одржана и панел дискусија “Млади и економски и инвестициони план за државе Западног Балкана”.

Унија је кровна организација свих ђачких парламената црногорских средњих школа, а скупштине које организује представљају прилику да се чују проблеми ученика, прича за РТХН Павле Ђуровић.

-Дискутоваћемо о различитим темама које могу побољшати учење у школама и начин организације наставе. Важно је нагласити да се скупштина одржава и поводом 17. новембра – Дана средњошколаца па ће бити ријечи и о томе. Такође, биће одржана панел дискусија на тему “Млади и економски и инвестициони план за државе Западног Балкана”. То не захтјева нека посебно припремљена излагања, идеје ћемо износити слободно. Сви делегати ће имати прилику да равноправно изнесу став и представе своју школу и град, казао је Павле.

Панел ће бити организован у оквиру рада “Connecting Youth Platform”, која је основана 2017. године, са циљем да промовише повезаност младих у региону.

Још једна активност биће у фокусу Уније средњошколаца Црне Горе, а поводом обиљежавања свог Дана – такмичење за идејно рјешење мурала на тему “Средњошколско окружење, изазови и могућности”.

Заинтересовани за такмичење за идејно рјешење мурала моћи ће да шаљу апликације и идејна рјешења, графички обрађена, након чега ће бити организовано гласање. Мурал са највише гласова ће бити исцртан на јавној површини и његов предлагач ће бити награђен. Циљ реализације ове активности је скретање пажње јавности на питања која су од значаја за младе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here