Галић: Маске умјесто карантина у случају појаве короне у одјељењу

Директор Института за јавно здравље др Игор Галић казао је да је дошло до промјене недавно саопштене мјере да, уколико један од ученика буде заражен коронавирусом, цијело одјељење мора ићи у карантин.

– Уколико се у одјељењу појави ученик позитиван на ковид 19, остали ученици неће ићи у карантин, већ ће бити у обавези да носе маске, и да се прати њихово стање, појаснио је др Галић гостујући у Бојама јутра на ТВ Вијести.

Наводи да се оставља могућност епидемиолозима да имају слободу да сваки случај тумаче на посебан начин, с обзиром да се у неким случајевима дјеца више друже међу собом, па је ризик за оболијевање већи, док је наставницима дата сугестија да и даље носе маске.

Упитан да ли може доћи до продужења трајања школског часа са 30 на 45 минута, Галић је казао да то није у надлежности Министарства здравља и ИЈЗ-а.

Говорећи о наредној школској години, Галић је рекао да су незахвалне прогнозе о епидемиолошкој ситуацији, али да би, за сада, мјере које су тренутно на снази биле и у септембру.

-Требало би имати на уму да мјере могу врло брзо да се промијене, уколико дође до наглог скока оболијевања, истакао је Галић.

Члан Синдиката просвјете и наставник Слободан Савовић је рекао да је погубно мијењати правила понашања и организације наставе при крају школске године, наводећи да су више од двије трећине године извели по једном систему и наставном плану.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here