Фудбалери “Игала” почели припреме: Ужељели смо се рада

Шеф стручног штаба ФК “Игало” Сретен Аврамовић обавио је данас „прозивку“ на Солилима, и фудбалери су одмах кренули са радом, како у теретани, тако и на терену.

У прелазном року, који је почео данас и траје до 14. фебруара редове херцегновског друголигаша су напустили:  Стефан Кулиновић (још без клуба), Драго Бумбар и Немања Петовић (“Бокељ”), Стефан Вицо (“Отрант Олимпик”), Милован Илић, Бојан Биговић, Никола Митровић, Урош и Анадрија Вујичић (још без клуба). У “Игало” су стигли: Бошко и Вук Матејић из “Петровца”, Јован Поповић и Милош Перовић из “Младости” Љешкопоље, (сви на позајмици), затим Шпанац Раул Перира (“Језеро”), Дањума Кутинга (Нигерија), Марко Марковић (“Златибор”) и Немања Бошковић (“Орјен”).

Играче и стручни штаб поздравили су предсједник клуба Зоран Кривокапић и спортски директор Недељко Марковић, који су обећали уредно измирење обавеза за рад и учинак који се очекује од њих у, како ствари стоје, грчевитој борби за опстанак.

Стручни штаб је од првог радног дана кренуо да спроводи своје замисли, а тренер Сретен Аврамовић вјерује у опстанак у Другој лиги.

-Сви смо се ужељели рада, мислим да је пауза била довољно дуга. Осјетило се да су елан и воља од првог тренинга на правом нивоу и то ме радује. “Игало” у прољећни дио првенства улази са великим дефицитом, али сви у клубу вјерујемо да наш циљ, а то је опстанак у Другој лиги, није недостижан.

Неискоришћене шансе се не могу вратити, али Аврамовић поручује да ће дати све од себе да надокнаде пропуштено.

-Било која разлика или било шта да се дешава, неминовност је фудбалера “Игала” да јуре резултат. Током јесени смо били доста израњавани и остаје жал за тим пропуштеним шансама, могли смо да извршимо већи притисак и да будемо које мјесто више на табели. Међутим, имамо још  16 кола. Уколико будемо здрави и у овом саставу, са можда још којим појачањем, кадри смо да испунимо циљ. А, овај клуб, људи који су нас пратили и навијачи заслужују и посљедњи атом снаге и да покушамо да стижемо нешто што смо пропустили у првом дијелу, поручио је на крају Сретен Аврамовић.

Након јесењег дијела првенства ФК “Игало” се са 20 бодова налази се на 8. мјесту на табели.

У првој утакмици на прољеће, 2. марта, екипа “Игала” на Солилима дочекује трећепласирану  “Подгорицу”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here