Формиран Женски клуб у локалном парламенту

Одборнице Скупштине општине Херцег Нови на предлог Грађанске алијансе формирале су Женски клуб у Скупштини општине Херцег Нови са циљем унапријеђења женског положаја у јавном животу и политици. Kопресједавајуће су Владана Колар и Милица Миловић.

Како је истакла Владана Колар, данас су одборнице СО потписале иницијативу, а циљ ће бити афирмација родне равноправности, подстицај жена за веће учешће у политичком и јавном животу, унапријеђење положаја жена у свим сферама друштва и подстицај унапријеђења солидарности и хуманости, промовисање волонтеризма и међусобног помагања.

-Овим путем бих позвала све НВО да нам се придруже и учествују у раду са нама.  Клуб ће радити на успостављању контакта са Женским клубом Скупштине Црне Горе, као и са осталим локалним скупштинама. За почетак ћемо иницирати састанак да видимо који су највећи проблеми у друштву, казала је Владана Колар.

Из Женског клуба одборника вјерују да ће на овај начин успјети да локалне проблеме подигну на виши ниво и поспјеше њихово рјешавање.

 

1 COMMENT

  1. Trnovit je put od turistickog kioska do opstinske kancelarije. Lijepo li je proc pored opstine u vrijeme pauze, imam osjecaj da gospoje rade u teatru ili operi a ne u skupstini grada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here