ФК „ИГАЛО 1929“: ДВОСТРУКИ АРШИНИ ГЛАВНОГ СУДИЈЕ НА УТАКМИЦИ ПРОТИВ „МЛАДОСТИ“

Управни одбор ФК „Игало 1929“ упутио је саопштење за јавност у којем, како наводе,  желе да укажу на низ нерегуларности на утакмици која је одиграна прекјуче на Солилима против ОФК „Младост“ из Доње Горице. „Игало“ је поражено ретултатом 0:2, а како тврде, главни арбитар Никола Цвијовић из Будве тенденциозно и некоректно је судио имао двоструке аршине током утакмице 19. Кола 2. ЦФЛ.  

-Од почетка меча арбитар Никола Цвијовић је показао да је дошао да “одради посао” за нечији интерес. Углавном је имао дебелу заштиту кад је на тако очигледан начин и поред камера и поред директног преноса утакмице успио да испровоцира све и понављамо “одради посао”.  Тендециозна и малициозна одлука десила се у 60.минуту. Гостујући играч Младости, Диноша ударио је лопту руком у казненом простору, а том приликом у прилици за шут нашао се млади Косаћ, а умјесто да покаже на бијелу тачку, арбитар Цвијовић је свирао контрафаул за гостујућу екипу. У 79.минуту други жути картон код гостију требао је да заради играч са бројем 30 Михаљевић пошто је начинио груб прекршај над Илићем. Поново је на сцену ступио арбитар Цвијовић који је  извадио жути картон (услијед чега би био и црвени картон), а потом након препирке домаће и гостујуће екипе, вратио исти у џеп што додатно говори да је послат да “одради посао”, тврде из УО ФК „Игало 1929“.

Главне ситуације су биле код постигнутих погодака, гдје је, како саопштавају из УО,  главни актер био управо арбитар Цвијовић својим некоректним одлукама, наслањајући и нагињајући се екипи „Младости“.

-Ситуације око несвирања фаулова за екипу „Игала 1929“, прекидање нормалних акција домаћих фудбалера, су за сваку осуду. Овим не желимо да умањимо резултате ОФК „Младост“ из Доње Горице који су на нашем терену дочекани домаћински, у спортском духу, онако како и доликује нашем клубу, саопштавају из игаљског фудбалског клуба.

Наводе и да су од почетка првенства па до самог краја полусезоне изузетно оштећени, дискриминисани и  етикетирани од стране ФСЦГ.

-Итекако мислимо да је Фудбалском савезу Црне Горе и њиховим “експертима” Фудбалски клуб „Игало 1929“ трн у оку, а мишљења смо да је можда утицало на такво нешто и одабир противкандидата на дан избора новог предсједника ФСЦГ. Поставља се питање, докле више са нерегуларностима и да ли ћемо и ми и клубови из Телеком 1.ЦФЛ (Сутјеска, Рудар и Морнар), као и чланови Телеком 2.ЦФЛ (Игало 1929 и Арсенал) имати коначно праведно суђење, суђење на равне части, саопштили су из УО ФК „Игало 1929“.

Поручују да никада неће учествовати у “прљавим играма”, а да ће се Игаљани из овога издићи и својим поштеним, часним и марљивим радом достићи  резултате „који ће само бити остварен на зеленом тепиху“.

-У нади да ће органи ФСЦГ сагледати све спорне ситуације и да ће се коначно играти фудбал, спортско и поштено надметање, а не да правду дијеле арбитри који ће бити “кажњени” суђењем у Телеком 1. ЦФЛ, док часни и поштени клубови испаштају –закључују у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here