„FISH FEST“: МОТИВИ МОРА И РИБОЛОВА НА ФОТОГРАФИЈАМА У ДВОРАНИ ПАРК

Изложба фотографија „Blue memories“, у организацији ЈУК Херцег феста и туристичке агенције Мастер травел из Подгорице, у оквиру пројекта под називом Европски туристички фестивал рибе „Fish fest“, отворена је за посјетиоце у фоајеу Дворане Парк. Због актуелне епиодемиолошке ситуације изостала је свечаност отварања.

Поред изложбе, заинтересовани посјетиоци програм фестивала могу пратити он лајн, а свакога дана од данас до 21. фебруара на платформи bluefestival.eu биће уприличено нешто од садржаја на тему мора, риболова и слично.

Према ријечима Тамаре Радуловић, директорице агенције и оснивача фестивала, реализација пројекта траје већ двије године у сарадњи са још пет партнера из Грчке, Шпаније, Португала, Италије и Албаније, а под покровитељством Европске уније.

– На изложби је 20 радова, које смо одабрали на такмичењу за најбоље фотографије из ових пет земаља. Аутори су анонимни, јер је идеја да посјетилац може да се поистовијети са мотивима, тако да нисмо хтјели да причу ширимо даље, већ да она остане на субјективном осјећају гледаоца – објашњава она.

За посјетиоце изложбе припремљен је и промотивни материјал, ријеч је о кецељама, мајцама и подметачима.

Како истиче Радуловић, због актуелне епидемиолошке ситуације није било могуће спровести све активности, због чега је дио програма и премјештен он лајн.

– Поред изложбе, веома интереснатан програм имаћемо на фестивалској платформи, на којој ће бити приказан културно-умјетнички програм, наши кувари из Херцег Новог –  Гастро тим припремаће интереснатне специјалитете из мора, НВО Креденца традиционалне рецепте, подводни свијет приказаће нам ронилац Драган Гачевић – најавила је Радуловић.

Изложба са мотивима мора из Грчке, Шпаније, Португала, Италије и Албаније отворена је за посјетиоце до 21. фебруара. Аутори из Црне Горе радове ће предсавити на изложбама у тим земљама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here