Европски тим за ХН: Новца има за бацање не и за дјецу

Поводом повлачења Предлога одлуке о измјенама Одлуке о правима и услугама из социјалне и дјечије заштите, саопштењем су се обратили из Европског тима за Херцег Нови. Саопштење преносимо у цјелости.

-На данашњој сједници Скупштине општине Херцег Нови свједочили смо самовољи предсједника Општине и још једном доказу расула у локалној власти. Нашој констатацији у прилог иде и чињеница да је сједница у наставку прекинута због непостојања кворума за пуноправан рад и одлучивање.

Након што је амандман Клуба одборника Европски тим за Херцег Нови на Предлог одлуке о измјенама Одлуке о правима и услугама из социјалне и дјечије заштите добио већину гласова одборника у локалном парламенту предсједник Општине је, након паузе, повукао тачку са дневног реда.

Важно је грађане, који нису информисани, упознати са амандманом и шта то није одговарало предсједнику Општине.

Клуб одборника Европски тим за Херцег Нови предложио је да се за свако новорођено дијете у општини Херцег Нови опредијели накнада од 1.000 еура, за свако треће новорођенче у породици опредијели 3.000 еура, за све новорођене близанце 2.000 еура, те да се алинеја три постојеће Одлуке не мијења, односно да се за све новорођене тројке исплати накнада од 3.000 еура.

Очигледно, за предсједника Општине Херцег Нови и партију коју представља проблем је издвојити средства за дјецу и младе брачне парове за које је већина одборника опозиције и позиције дала подршку али није проблем дати 120.000 еура на концерте страног DJ-а и Констракте те за непотребни ребрендинг Туристичке организације Херцег Нови који ће грађане коштати 100.000 еура. Дакле, ако сте се питали одакле средства, ево има 220.000 еура, али за бацање и партијске намјештаљке, за дјецу не.

Још једном напомињемо средстава има!

Напустили смо сједницу локалног парламента као један вид протеста и чекаћемо епилог данашњих дешавања у нади да ће се поступити здраворазумски те да ће усвојени амандман постати саставни дио Одлуке, саопштио је клуб одборника Европског тима за Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here