Европски тим за Херцег Нови: Власт нити има рјешење нити размишља о ситуацији са неиздрживим смрадом колектора у Мељинама

Европски тим за Херцег Нови послао је још једно саопштење о проблему рада колектора.

Како је претходно реаговање игнорисано у смислу икаквог предлога рјешења за ситуацију са неиздрживим смрадом колектора у Мељинама, можемо само закључити да власт нити има рјешење нити размишља о њему.

Према њиховим досадашњим лажним обећањима, али и судећи по реакцијама мјештанима Мељина и свих који прођу кроз Мељине, јасно је да су у градској администрацији свјесни проблема. Само немају рјешење, па се бране ћутањем и надом да ће проблем некако волшебно проћи сам од себе.

Ово стање је, уосталом, у складу са укупним неангажовањем на припреми туристичке сезоне, коју по ко зна који пут за редом чекамо неспремни. Овај аматерски авантуризам и неорганизација доводе град до репутације туристичког мјеста које треба избјегавати, због непријатних мириса и фекалија у мору.

Из најосновније одговорности према Херцег Новом и према Новљанима, морамо отворено предложити почетак рјешавања проблема. Актуелно кадровско рјешење, показало се неадекватним, а умјесто дуго обећаване деполитизације добили смо само један услов за директорску позицију – да је кандидат промијенио бар двије партије.

Народним језиком речено, оваква поставка на руководећим позицијама – “досмрдила” је грађанима буквално и метафорички.

Зато желимо да дамо прилику локалној самоуправи да исправи грешку непринципијелног кадрирања и да на ову важну позицију постави лице дорасло проблематици. Осим, ако надлежни и одборнички клубови сматрају да је ово стање сасвим прихватљиво и да га не треба мијењати, у што не желимо да вјерујемо.

У току ове седмице, Клуб одборника “Европски тим за Херцег Нови” ће покренути иницијативу да се у Дневни ред СО уврсти расправа о смјени директора ДОО Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре у општини Херцег Нови, Милана Зарића.

Додатно, позивамо господина Зарића да се у циљу бржег рјешавања проблема сам повуче и поднесе оставку.

Рјешење проблема је у управи и у кадровима који морају агилно и одговорно доносити одлуке. Уколико се не направи хитна интервенција, већ сад је извјесно да у истом амбијенту можемо дочекивати и сљедећу сезону, за коју можда још није касно да се спашава.

Клуб одборника “Европски тим за Херцег Нови” (ДПС, СД)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here