Европски тим за Херцег Нови: У лажи су кратке ноге, а предмет у СДТ-у све дужи

Поводом ситуације у Туристичкој организацији Херцег Новом око изнајмљивања леденог тобогана за Празник мимозе, саопштење су упутили из клуба одборника “Европски тим за Херцег Нови.

– У Туристичкој организацији Херцег Нови (у даљем тексту КТО Херцег Нови) влада анархија. Народски речено “не зна се ко пије, а ко плаћа”, или ипак, зна се ко плаћа, грађани Херцег Новог.

Као што сте могли чути и видјети на засиједању локалног парламента, директорица КТО Херцег Нови госпођа Миља Виторовић износила је неистину за неистином, од варања јавности и локалног парламента да имају сагласност Националне туристичке организације за ребаланс буџета за 2023. годину, до тога да уговор за фамозни ледени тобоган, најскупљи у историји ледених тобогана, није потписан.

Слободним приступом бази Портала јавних набавки Црне Горе јавност може увидјети да је ипак уговор потписан и то два дана прије засиједања локалног Парламента тачније 29.01.2024. године (https://cejn.gov.me/tenders/view-tender/67307).

Поставља се питање како, ако КТО Херцег Нови није имала усвојен буџет?

Несхватљиво је да је госпођа Виторовић заиста мислила да ће ово проћи непримијећено.

Госпођа Виторовић и господин Отовић још једном су обманули већину одборника власти и просто остаје нејасно зашто је ово одговарало одборницима Демократске Црне Горе у Херцег Новом, који су по други пут усвојили незаконита акта и “џокер” одборницима спасили директорицу и Извршни одбор КТО Херцег Нови од сигурних смјена.

Оно од чега их неће спасити су тужбе и Специјално државно тужилаштво које је већ закуцало на врата Општине Херцег Нови и КТО Херцег Нови.

Локални парламент претворио се у парламент безакоња и апсурда, нонсенса и неморала због чега смо и напустили посљедње засиједање.

Господине Катићу, господине Отовићу, господине Радман, господине Лучићу и Лазаревићу, господине Крунићу, ви сте платили тобоган цца. 120.000,00 еура новца грађана Херцег Новог, није крива Миља Виторовић и Извршни одбор, ви сте криви – поручили су у саопштењу клуба одборника “Европски тим за Херцег Нови”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here