Европа сад могући нови партнер Новске листе, разлаз са Демократама

Јован Суботић, Новска листа

Сарадња Новске листе и Демократа, озваничена споразумом на локалном и државном нивоу, пољуљана је последњим политичким збивањима а Новска листа разговара са Европом сад (ЕС) као евентуално новим политичким партнером. Ту информацију је потврдио за РТХН предсједник Клуба одборника Новске листе у локалном парламенту Јован Суботић.  

-Новска листа разговара са Европом сад, остварили смо добре контакте  и на позитвном смо путу да направимо добру сарадњу у будућности.  О свим потенцијалним сарадњама, коалицијама и изласцима из њих одлучује Главни одбор странке. Дефинитивно смо на истој таласној дужини и годи нам стратешка опредјељеност ЕС да у градовима у којима имају јаке независне локалне листе оставаљају гро моћи у рукама тих листи, као што је случај на Жабљаку и у Тивту са нашим партнерима. То је један политички правац, модеран, нов, позитиван и очекујемо много од тога, казао је Суботић.

Он је изричит да неће бити „тројног пакта“ између Новске листе, Демократа и Европе сад.

– Ми смо у пријатељским разговорима дали до знања нашим садашњим партенрима у коалицији да је то тако. Не предвиђамо никакав „тројни пакт“ и уколико се формализује сарадња са ЕС то ће бити сарадња само та два покрета, казао је Суботић.

Он је истакао да ће Милојко Спајић, уколико потврди кандидатуру, имати свакако његову подршку  док ће ГО одлучити о подршци Новске листе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here