ЕП У ТИВТУ: ДАНАС У ПЛАНУ ТРИ КВАЛИФИКАЦИОНА ЈЕДРЕЊА

Након досадашња три једрења и протеста, објављени су и званични резултати досадашњег тока такмичења Отвореног првенства Европе у олимпијским класама. Регатни одбор планове прилагођава ситуацији, па су за данас у плану још три квалификациона једрења, након којих ће једриличари бити подијељени у златну и сребрну групу. Једриличарке борбу за побједничко постоље и што бољи пласман на Европском првенству настављају у истом саставу, без подјела у претходно споменуте групе.

Лидерску позицију у конкуренцији једриличара у класи ИЛЦА 7 држи Леополдо Барето Хашке из Шпаније. На другом мјесту је Ћезаре Барабино из Италије, а на трећем Михал Красодомски уз Пољске. У конкуренцији једриличара до 19 година, прво мјесто је тренутно у рукама Михала Красодомског из Пољске, други је Теодоро Мидлтон из Норвешке, а трећи Томас Флашон из Француске.

Што се једриличара из региона тиче, Божидар Голубић из Хрватске је на коти 18, Бруно Гашпић је на 24. мјесту, а његов сународњак Антун Томашевић је на коти 32. Никола Бањац из Србије је 37, Илија Марковић из Црне Горе 51, Антонио Марендић из Хрватске је 60, Марко Петковић из Србије 76, Стефан Анђелић из Црне Горе 77, а Данило Бешић из Србије заузима 79. позицију.

Антун Томашевић је тренутно десети у кокуренцији једриличара до 19 година, док је Антонио Марендић 17, Стефан Анђелић је на коти 26, а Данило Бешић је на 28. мјесту.

Након три регате у конкуренцији једриличарки, у класи ИЛЦА 6 лидерску позицију држи Марилена Макри са Кипра, дјевојка која ће бити учесница Олимпијских игара у Јапану. На другом мјесту је Ања Вон Алмен, а на трећем Росин Будет, обје из Швајцарске. Од дјевојака из региона Урсула Балас из Хрватске је коти 12, Катарина Боја из Србије је тренутно на 24. мјесту, Царла де Карина из Хрватске на 40, Ана Јовановић из Србије на 44. мјесту. Што се тиче представница Црне Горе, Јана Јакшић заузима 46., а Ања Лучић 47. позицију.

Шампионат се наставља 14. јуна када су на програму три нове квалификационе регате, што ће одлучити пласман једриличара у класи ИЛЦА 7 у златну и сребрну групу. Једриличарке у комплетном саставу настављају борбе за побједничко постоље и што бољи пласман.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here