Електротехнички факултет организује прву Љетњу школу за средњошколце

Универзитет Црне Горе

Електротехнички факултет Универзитета Црне Горе, у сарадњи са Министарством просвјете и Електропривредом Црне Горе, по први пут организује Љетњу школу за најбоље ученике средњих стручних школа (трећи разреди) на тему обновљивих извора електричне енергије. Љетња школа под називом „Зелена енергија је будућност – о њој учимо, она припада нама“  биће одржана у Никшићу, од 19. до 23. јуна.

Циљ ове школе је промоција значаја обновљивих извора енергије код младе популације, односно енергије створене из природних обновљивих извора, попут сунчеве свјетлости, вјетра, кише, валова и геотермалне топлоте, те указивање на њену важност за просперитет цијелог друштва.

Сарадници Електротехничког факултета ће одржати четири намјенски припремљена предавања, а биће заступљене и двије радионице: „Стрес и технике његовог превладавања“ и „Kомуникација и ненасилно рјешавање конфликата“, у организацији колега са Филозофског факултета.

Учесници ове школе ће највећи дио времена провести у обиласку енергетских објеката, као што су хидроелектране „Пива“ и „Перућица“ и вјетроелектрана „Kрново“.

Свечано отварање ове школе ће бити у понедељак, 19. јуна у 18:30 на Филозофском факултету у Никшићу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here