Електронско потписивање уговора о студирању – последњи корак уписа

Фото: Универзитет Црне Горе Фб

Потписивање уговора о студирању последњи је корак уписа на Универзитет Црне Горе за студијску 2024/25. годину. На платформи upisi.edu.me,студенти могу пронаћи упутства за потписивање уговора, чиме се завршава процес електронског уписа.

Уговор о студирању будући студенти потписују електронски након завршетка процедуре уписа у студентској служби факултета или академије на које су аплицирали. Након пријема студента, на порталу e-Upis (upisi.edu.me) доступна је електронска верзија њиховог Уговора о студирању, коју студенти могу електронски потписати и поставити на е-Упис сајт.

За студијску 2024/25. годину, Црногорски Телеком будућим студентима ставља на располагање коришћење еТруст промо пакета, који након активације укључује 10 бесплатних трансакција за електронско потписивање. Овај пакет омогућава бруцошима брз и једноставан начин потписивања уговора о студирању.

Студенти који нису у прилици да користе еТруст услугу могу процес потписивања обавити путем е-личне карте. За активирање електронске личне карте неопходан је читач личне карте или преузимање софтвера и праћење упутстава на сајту Владе Црне Горе, на страници Активирај личну карту. Да би олакшао будућим студентима потписивање на овај начин, УЦГ је припремио и Упутство за електронско потписивање уговора о студирању, доступно на сајту УЦГ.

Услуга електронског потписивања Уговора о студирању развијена је прошле године у оквиру пројекта „Е-услуге као одговор на Цовид-19“, који финансира Европска унија, а спроводи УНДП у партнерству са Министарством просвете и Министарством јавне управе. Циљ пројекта је подстицање младих на коришћење дигиталних сервиса у интеракцији са институцијама, без чекања у редовима и прикупљања докумената.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here