ЏУДО КУП МИМОЗЕ:СВЕТКОВИНА КОЈОЈ СЕ ДИВИ РЕГИОН

У Спортском центру Игало у организацији Џудо клуба “Игало”јуче је одржан 39. Међународни џудо Куп мимозе.Такмичење је отворио предсједник Скупштине општине Херцег Нови Иван Отовић који је истакао да након годину паузе због корона вируса слиједи повратак џудоа на 39 Купу мимозе.

-То је светковина којој се дивни регион, казао је Отовић.

Побједник овог такмичења по традицији је џудо клуб “Академик” (Никшић), други је “Фајтер “ из Обреновца, а треће мјесто је припало је екипи “Аполон” из Марибора. То су екипе које имају највише златних медаља што је нови критеријум Џудо савеза Црне Горе за одређивање пласмана.

По узрасним категоријама у конкуренцији полетараца и полетарки најбољи су били џудисти “ екипе “Фајтер” из Обреновца.

У конкуренцији полетараца најуспјешнија је била екипа “Шампион” из Котора, код полетарки пехар је отишао у Краљево екипи “Партизана”,

Код млађих пионира и пионирки побједник је “Академик” Никшић а код старијих пионира и пионирки најуспјешнији је био џудо клуб “Аполон “Марибор.

Домаћин џудо клуб “Игало” на свом турниру освојио је пет медаља. Прво мјесто и златна медаља припала је Николини Кокот у конкурецији млађих пионирки у категорији до 40 килогама. Друго мјесто и сребрена медаља припала је Страхињи Муришићу у конкуренцији млађих пионира у категорији до 31 килограм. Трећа мјеста и бронзане медаље освојили су полетарци Коста Ћипранић, Михаила Кокот у категорији до 21 килограм и Вук Сјеклоћа у категорији до 40 килограма. Наталија Брауновић у већој тежинскоj категорији, освојила je бронзу.

Овај турнир је још једном потврдио видан напредак џудоа. Најважније је да су нам се дјеца вратила у дворане након пандемије короне.

 Од 39 турнира ово ми је 33 пут да долазим у Херцег Нови. Некад је било више а некад мање добрих резултата. Ја сам овог пута довео 40 дјеце и освојили смо екипно друго мјесто. Идуће године за јубилеј стижемо у већем броју казао је за наш портал познати џудо радник из Обреновца Раде Марковић тренер екипе “Фајтер”.

Одушевљење није крио ни Данило Бауцал тренер “Аполона” из Марибора чија је екипа освојила треће мјесто

-Први пут смо долшли у Црну Гору на овај престижни међународни турнир за млађе категорије. У Игалу сам довео 15 такмичара. Освојили смо треће мјесто екипно и сигурно дуго ћемо се сећати овог турнира. Освојили смо доста медаља и један пехар.

Корона је у минуле двије године оставила велики траг. Нама је најближа Хрватска.

-Често смо и на турнирима у Италији и Аустрији. Сад смо стигли у Црну Гору и обећавам  чешће боравке у Херцег Нови и Боку.  Упоставили смо сарадњу са људима из клубова ове средине.

У мају организујеу велики међународни турнир који је у календару Џудо савеза Словеније

– Биће одржан и међународни џудо камп. Пет екипа из Црне Горе најавило је долазак међу њима су Катарина и Светозар Мустур са својим такмичарима из Игала истако је Бауцал тренер “Аполона”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here