Два новска сребра на турниру „Томо Удовичић”

Фото: Tomo Tournament фб

Највећи и сигурно најјачи ватерполо турнир на свијету за најмлађе узрасте, односно оне до 12 и до 14 година завршен је синоћ у Дубровнику. Ријеч је о турниру „Томо Удовичић”, који је 12. пут организовао ватерполо клуб Југ.

Млади ватерполисти Јадрана и Младости из Бијеле учествовали су у обје конкуренције. Кадети Јадрана (играчи рођени 2010. и млађи) освојили су друго мјесто док су се кадети Бијеле пласирали на 35. Јадран је синоћ у утакмици за прво мјесто поражен од екипе Шапца али тек после извођења петераца 12:10 пошто је у регуларном дијелу резултат био 9:9. Екипа Младости (играчи рођени 2012. године) такође је стигла до финала у којем је поражена од Јадрана из Сплита 13:3. Послије утакмица по групама момци Душана Ивановског у четврфиналу су побједили Младост (Загреб), у полуфиналу Јадран (Сплит) 8:6, док су синоћ изгубили на петерце од Шапца.

Друго мјесто и сребрну медаљу су освојили: Матеја Кишић, Лука Ковачевић, Алекса Ивовић, Андрија Суботић, Павле Марковић, Марко Павловић, Иван Цолић, Димитрије  Милић, Вукашин Гојковић, Владимир Жмукић, Миодраг Суботић, Урош Сијерковић, Стефан Врећа и Алекса Ћуковић.

Млађи кадети Бијеле такође су стигли до финала у ком су поражени од Јадрана (Сплит). Изабраници Мила Желалића су у четвртфиналу играли са Југом 10:6, са Шапцем 10:7, у полуфиналу са Вердеом (Подгорица) 15:9 и на крају су поражени од Јадрана (Сплит) 13:3. Млађи кадети Јадрана заузели су 18. мјесто, а њихов играч Немања Дамјановић са 32 поготка био је најбољи стрелац турнира.

На такмучењу је учествовало више од 1.000 младих ватерполиста из 66 клубова и 13 држава – Црне Горе, Србије Словеније, Италије, Шпаније, Мађарске, Француске, Грузије, Румуније, Њемачке, Босне и Херцеговине, Словачке и Хрватске . У конкуренцији до 14 година учествовало је 40 клубова, а у конкуренцији до 12 година 26 екипа. Одиграно је укупно 228 утакмица, што је како истичу организатори нови рекорд по броју утакмица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here