Дукићу стипендија Црногорског олимпијског комитета

Фото: ЦОК/Предраг Вукчевић, Миливој Дукић, Душан Симоновић

Новљанин, једриличар Миливој Дукић, данас је у просторијама Црногорског олимпијског комитета потписао уговор о стипендирању са предсједником Црногорског олимпијског комитета, Душаном Симоновићем, у присуству предсједника Једриличарског савеза Предрага Вукчевића. Стипендију је нешто раније добила и Новљанка, тенисерка Данка Ковинић.

Уз Дукића, уговоре о стипендирању данас су потписали и најбољи млади црногорски спортисти у 2021. години, боксер Петар Лијешевић и боксерка Бојана Гојковић, а потписивању је присуствовао предсједник Боксерског савеза Црне Горе Александар Клеменко.

– Изутетно ми је задовољство што су Миливој, Петар и Бојана у групи стипендиста Црногорског олимпијског комитета, за период до завршетка Игара у Паризу. И њих троје, већ неко вријеме, остварују запажене резултате на великим међународним такмичењима и заиста вјерујем да ће бити дио црногорског тима на Олимпијским играма 2024. године, рекао је предсједник ЦОК-а, након потписивања.

Миливој Дукић је истакао да му много значи подршка ЦОК-а, и сарадња коју са кровном спортском организацијом у Црној Гори има дужи низ година.

– Поносан сам на заједничке успјехе које смо имали протеклих година и још снажније вјерујем у нове побједе у предстојећем циклусу за ОИ – Париз 2024, казао је Дукић.

Црногорски олимпијски комитет ће, преко Фонда Олимпијске солидарности, до завршетка Олимпијских игара у Паризу, стипендирати осам црногорских спортисткиња и спортиста у индивидуалним спортовима. У овом циклусу, стипендије ће добијати: Марија Вуковић, Данијел Фуртула, Томаш Ђуровић, Данка Ковинић, Миливој Дукић, Јована Пековић, Петар Лијешевић и Бојана Гојковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here