ДУКИЋ У ИГРИ ЗА ОЛИМПИЈСКУ ВИЗУ

Остао је још само један дан, још две регате у португалској Виламури, након којих ће бити познато ко је успео да избори једну од двије преостале визе за Олимпијске игре. Миливој Дукић је и даље у игри!

Дукић, је успио послије три дана и шест квалификационих реагата да се у финале пласира у златну групу, затим је направио четири корака напријед, и на крају првог дана финала био на коти 22.
Други дан финала није почео добро, јер је Дукић направио преступ на старту, али је тај резултат, као најслабији избрисан из укупног броја бодова. Успио је у другој регати да стигне до осмог мјеста, тренутно је на коти 21, па и даље има реалне изгледе да стигне до трећих узастопних Олимпијских игара.

Да би стигао до циља, до остварења сна, Миливој Дукић ће морати да буде на изузетно високом нивоу на последње две регате. Дукић је током каријере и током квалификација у Виламури показао да је кадар да оствари врхунске резултате, а сада му требају два, баш таква. Последњи дан регате можете пратити уживо на Yоutube каналу „ВиламураСаилинг“ са почетком у 13 часова.

Млади и талентовани Илија Марковић, у финале је ушао седам мјеста испод линије, те наставио борбу у сребрној групи. Тренутно је на 88. мјесту у укупном поретку и десети у конкуренцији једриличара до 21 године, што је добра најава за његово учешће на Европском првенству у олимпијским класама за младе, које ће током љета бити организовано у Црној Гори у Тивту, саопштено је из Једриличарског савеза.

ФОТО: ЈЕДРИЛИЧАРСКИ САВЕЗ ЦГ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here