Дукић 21. на отвореном првенству Аустралије

Тросртуки учесник Олимпијских игара, једриличар Миливој Дукић, постигао је запажен резултат на Отвореном првенству Аустралије, које је завршено прије два дана.

На међународној регати у Аделеиди која је почела 3. јануара Дукић је у конкуренцији 120 једриличара заузео одлично 21. мјесто.

У Аустралији је вожено укупно 11 регата, док три нису вожене због лоших временских услова. Дукић је, након одличног једрења у квалификацијама, остварио пласман у Златну групу. Током 11 трка у Аделеиди Дукић је остварио чак четири пласмана међу 10 најбољих, у  два наврата трке је завршавао на другом мјесту , али је неколико трка завршио на позицијама између 25. и 35. мјеста, што му је на крају донијело пласман на 21. мјесто. Побједник Отвореног првенства Аустралије је домаћи такмичаер Мат Верн, други је био Новозеланђанин Том Сандерс, а трећи Њемац Филип Бухл.

Ово такмичење је послужило као припрема најбољим једриличарима за Свјетско првенство које ће од 25. до 31. јануара бити одржано такође у Аустралији које је квалификационо за Олимпијске игре у Паризу. На предстојећем мундијалу у Аустралији дијели се седам виза за Олимпијске игре у Паризу.

Други представник Црне Горе на Свјетском првенству је Тивћанин Илија Марковић, који се са селектором Илијом –Илком Клакором данас приључио Дукићу.

Подсјећамо да олимпијску визу може да избори само један једриличар из сваке земље, што представља још већи изазов за два најбоља црногорска једриличара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here