ДРУГИ ПИШУ: РАДОВАН БОЈАНОВИЋ – ТЕЖИМО ОСНИВАЊУ ЈАДРАНСКЕ ЛИГЕ

На турниру који је организовао Боћарски клуб “Нови Београд”, поводом 25 година постојања, између осталих, учесник је био и БК “Мељине”, вицешампион Црне Горе.

Присуство предсједника “Мељина” Радована Бојановића, познатог боћарског радника из Херцег Новог на турниру био је повод за разговор  новинара портал “Србија Спорт”.

О Црногорском боћању, спорту чијој афирмацији и сам тежи, Бојановић је рекао:

– На црногорској боћарској сцени мој клуб постоји четири деценије – почиње предсједник Радован Бојановић, уједно и успјешни привредник – После краће паузе, прије три године клуб је реновиран, одн. реоснован. Носи име Мељине 1983 по години када је основан. Прије три године смо кренули од најнижег ранга такмичења, Треће лиге. Ушли смо у Другу, потом и у Прву лигу. Ове године, по чему смо познати, направили смо “легију странаца” и тако постали “боћарски галактикоси”! Ту су: Гранчић, Ћорлука, Ђуровићи, Луковићи и једно од најпознатојих имена са ових простора Маркица Додиг. На жалост, и у Црној Гори је огроман проблем недостатак наткривених терена. Све друго је на завидном нивоу: управа клуба, финансирање, маркетинг, сарадња с медијима…Боћање је озбиљан спорт, у који се много улаже. Поред фудбала, кошарке и других атрактивних спотова, тешко је младе повући боћању. Тренутно, боћање у Црној Гори је на највишем нивоу од како постоји. Ове године Прва лига је на врхунском нивоу. Од шест клубова, пет је имало по пар странаца, а ту су и репрезентативци, европски и светски шампикони. Жеља нам је да и даље будемо у самом врху. Међу најорганизиванијим клубовима смо, играчки можда најјачи. Као једни од иницијатиора “Јадранске лиге”, покушаћемо да следеће године покренемо неку варијанту Лиге, која би, потом, и заживела, закључио је Радован Бојановић.

1 COMMENT

  1. Tako je Radovane Bojanovicu, jos kada bi vlasnici salona keramike Azzuro iz Igala bili vasi sponzori, ti bi mogao biti glavna spona izmedju svih buducih sponzora i Jadranske Lige, jer si u praksi pokazao kako se taj novac moze sakupiti u tisini. Moj glas uvjek cu dati tebi, posto je u Crnoj Gori zanemarljiv broj onih koji mogu biti poput tebe i imati poznanstva i veze medju raznim slojevima Crnogorske Ekonomske Elite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here