Друга фаза реконструкције шеталишта у Игалу у четири етапе

Рендер пројекта

Након реконструкције дијела Обале Николе Ковачевића испод Института и Титове виле пред почетак туристиче сезоне, наредног мјесеца радови ће бити настављени на преосталој дионици.

Друга фаза реконструкције шеталишта у Игалу, на потезу од хотела Палмон беј до некадашњег ресторана „Галеб“, требало би да буде настављена првог октобра. Планирани радови изводиће се у неколико фаза, најављује директор Агенције за изградњу и развој Александар Ковачевић.

Александар Ковачевић, директор Агенције за изградњу и развој града

– Договорено је да дионица буде подјељена у четири зоне, да би ефикасније и брже радили, због приступа механизaцији и уопште организацији посла. Морамо подијелити на те четири зоне јер је гушће насељено и већи је број угоститељских објеката, тако да ћемо ту дионицу морати да исјечемо на више дјелова и завршаваће се етапно – информише он.

Ковачевић каже да се нада да ће динамика радова бити значајно боља него што је била током уређења прве дионице.

– Исти рокови важе, односно четири до пет мјесеци је уговорна обавеза да извођач заврши радове. Надам се бољој динамици него у првој фази. Треба напоменуту да ће пар ствари за које смо видјели у првој фазо да имају недостатке, бити регулисани током извођења друге фазе – наводи Ковачевић.

Средства за реконструкцију дијела шеталишта у Игалу опредјељена су капиталним буџетом Владе Црне Горе и Уговором о реализацији потпрограма потписаним између тадашње Управе јавних радова и Општине Херцег Нови. Израда пројектне документације, расписивање тендера за избор извођача и избор надзора били су обавеза Општине.

Општина Херцег Нови крајем прошле године потписала је уговор о реконструкцији шеталишта у Игалу, на потезу од Титове виле до центра „Галеб“, укупне вриједности око 3,5 милиона еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here