Драгољубова енергија и ентузијазам дубоко урезани у нашим бићима

Херцег Нови данас куца у ритму бубњева нашег суграђанина, легендарног музичара Драгољуба Ђуричића. Цјелодневна манифестација „Срце бира Драгољуба“, започета је ревијалном Трком сјећања која је почела испред куће у којој је живио Драгољуб, у близини аутобуске станице, а завршила у градској луци на Шкверу.

Током каријере Драгољуб је наступао са неким од најпознатијих имена домаће, регионалне и свјетске музичке сцене, и више од четири деценије давао умјетнички допринос домаћој и балканској културној и музичкој сцени.

Идејни покретач догађаја је наша млада суграђанка – новинарка Викторија Самарџић, чију су идеју подржали Секретаријат за културу и образовање, Туристичка организација и Музичка школа Херцег нови, ЈПУ “Наша радост“ и Триатлон клуб Херцег Нови.

-Из Херцег Новог данас шаљемо поруку да људи попут Драгољуба вјечно живе у нашим срцима и сјећању. Драгољуб је био оличење свестраности и скромности, уникат у свему што је радио, а ми његови Новљани и пријатељи смо ту да наставимо гдје је он стао. Драгољубова енергија и ентузијазам су дубоко урезани у нашим бићима, зато смо данас са много љубави и одговорности на овом мјесту и сигурна сам да нас његов небески ритам прати, казала је Викторијина мајка Наталија Преочанин Самарџић.

Рекреатвна трка окупила је око 20 учесника, а најбржи је био успјешни млади атлетичар из Херцег Новог, десетогодишњи Виктор Јанчић. Њих су на циљу поздравили ученици одсјека удараљки и бубњева Школе за основно музичко образовање Херцег Нови са професором Оливером Недовићем. “Мали добошари”: Теодора Роћеновић, Георгије Јованов, Алекса Бојовић, Роман Градоселски и Андрија Познановић су за ову прилику одсвирали двије композиције Драгољубу у част.

У програму су учествовала и дјеца из ЈПУ “Наша радост” са васпитачицама Јеленом Медојевић, Анђелом Шошкић, Косом Поповић и Соњом Лаконић, која су припремила неколико посебних тачака. Рецитал уз бубњеве “Тражим пуно поштовање”, кореографију “Бубњеви и чиста љубав” и “Ивин денс”, као и радионице у изради музичких инструмената од рециклираног материјала, затим украшавању и бојању срца, а на четвртој названој “Цуцка јека” у украшавању и бојању тог крајолика.

У забавно – музичком програму учествовали су неизбјежни “Егзодуси”, са којима је и Драгољуб свирао на почетку каријере, као и млади херцегновски састав “Low voltage“.

Осим трке и програма на Шкверу, вечерас на тврђави Форте маре у 19:00 сати биће приређена и трибина насловљена “Драгољубово срце”, а потом и концерт групе “Леб и сол” са којом је дуго свирао од 21:00 сат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here