Др Саво Марић: Имамо разлога за оптимизам, стечај није опција

Увођење стечаја у Институт Игало није опција, закључак је са данашњег састанка у Влади Црне Горе којем  су присуствовали председник Општине Стеван Катић са сарадницима и в.д. директора Института др Саво Марић са члановима одбора, као и министри здравља, финансија и просвјете Драгослав Шћекић, Александар Дамјановић и Миомир Војновић. Разлога за оптимизма има, казао је за РТХН др Саво Марић:

– Помак који је направљен данас је тај да смо коначно сјели за исти сто у овом саставу и разговарали о проблему Института др Симо Милошевић. Закључак је да стечај није опција и следеће је да свако да свој допринос, изанализирамо ситуацију и у што краћем року изађемо из кризе, макар краткорочно. Нама је рачун већ у блокади и треба да брзо реагујемо и ријешимо проблем. Колико ћемо успјети видјећемо. На основу става министара имамо разлога за оптимизам, казао је Марић.

Подсјећамо, тема састанка је била рјешавање финансијске ситуације у којој се налази Институт и дуговања око 30 милиона еура, с обзиром на то да је држава власник 56, 48 одсто акцијског капитала ове здравствене установе.  Рачун је у више наврата био у блокади због пресуда по тужбама радника, а дуг са каматама према Југобанци АД Београд у стечају достигао је износ од око девет милиона еура.

Држава је власник 56, 48 одсто акцијског капитала. У власништву Владе ЦГ је 19,19%, Инвестиционо развојног фонда ЦГ 23,65%, Фонда здравственог осигурања 10,23% и ЗЗЗЦГ 3,4%. Хотелско-туристичко предузеће Виле Оливе Жарка Ракчевића посједује око 28 одсто акција Института.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here