ДР ГЛУШАЦ: СИТУАЦИЈА У ХЕРЦЕГ НОВОМ ТЕШКА И НЕИЗВЈЕСНА

Епидемиолошкиња Дома здравља Стефа Глушац, гостујућу у Јутарњем програму ТВЦГ, казала је да је ситуација у Херцег Новом тешка, напорна, сложена и неизвјесна.

Она је истакла да свакодневно имају велики број новообољелих пацијената од ковида, те да је велики притисак на све службе Дома здравља и болнице.

– Ово исувише дуго траје, јесмо на измаку снаге. Свакодневно се прегледа између 30 и 50 пацијената – казала је Глушац.

Опуштање становништва и попуштање мјера је, сматра она, главни разлог због којег поново имају тренд раста у броју обољелих у том граду.

– Не знам шта би требало да се догоди да би постали свјесни да је ово изузетно непредвидив и тежак вирус, који може да доведе до тешких ситуација и смртних исхода код младих, средњовјечних, као и људи који немају придружених болести- рекла је Глушац.

Указала је да пацијенти често не пријављују своје контакте, како би се та лица ставила у самоизолацију.

– Нема неке сарадње у том дијелу, доста је тешко, сложено и неизвјесно до кад ће све да траје, и до кад ћемо имати оволики број заражених – наводи она.

Глушац је апеловала да се грађани не опуштају и да поштују мјере као првог дана, јер нажалост Црна Гора још увијек нема вакцину против корона вируса. На питање очекује ли помоћ Министарства здравља, Глушац је рекла да је она и раније била најављивана, али да је нијесу добили.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here