ДПС Херцег Нови: Власт у Херцег Новом се и даље клиза на леденом тобогану

Из Општинског одбора ДПС Херцег Нови упутили су саопштење, које преносимо у цјелости.

– Херцег Нови је град који је био примјер демократије и политичке културе, а који се данас суочава са аутократијом, некултуром и политичким слуганством.

Наиме, Скупштина општине Херцег Нови на претходној сједници већином гласова донијела је закључке од којих је један био орочен и то да се у најхитнијем року, а најкасније до 15. маја, сазове сједница Скупштине Туристичке организације Херцег Нови на којој би се покренуо поступак разрјешења директорице ТО Херцег Нови.

Подсјетићемо да је предсједник Скупштине ТО Херцег Нови господин Стеван Катић, уједно и предсједник Општине Херцег Нови као и да су одборници Демократа – странке чији је он члан, били уздржани приликом гласања о овом закључку.

Данас је 16. мај, сједница Скупштине ТО Херцег Нови није сазвана. Дакле, предсједник Општине не поштује одлуке Скупштине општине чиме показује осионост и непоштовање локалног парламента.

Очигледно у Херцег Новом главну ријеч не воде институције већ Демократска Црна Гора и да је одлука партијских јача од одлуке надлежних локалних органа.

Новска демократија данас је поражена управо од оних који је у свом називу промовишу. Можда је вријеме да промјене назив и коначно оголе своје политичке мотиве и циљеве.

Када се томе дода чињеница да локални парламент није засиједао већ 5 мјесеци, да се мјесне заједнице налазе у в.д. стању, да нема плана припреме туристичке сезоне, а да су локална предузећа у катастрофалном стању, јасно је да стање није труло само у Туристичкој организацији већ да су промјене потребне на свим новима власти у нашем граду – наведено је у саопштењу Општинског одбора ДПС Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here