ДПС Херцег Нови: Политичке игре

Након што су се неки од одборника локалне власти у Скупштини Општине Херцег Нови окуражили причати о постојању политичког запошљавања у Општини Херцег Нови и локалним јавним предузећима, данас на сцени имамо и политичко поткусуривање у виду покушаја смјене директора Института „Др Симо Милошевић“ Игало АД доктора Сава Марића, наведено је у саопштењу ОО ДПС Херцег Нови.

Подсјећају и на аферу избора директорице Туристичке организације Херцег Нови, за коју кажу да надлежни органи, медији и НВО сектор ћуте.

-Немојте мислити да ће Новљани заборавити. Неће заборавити ни смјене директора јавних установа културе у Херцег Новом које су нас коштале више десетина хиљада еура. Такође, неће заборавити ни смјене директора просвјетних установа које нас данас скупо коштају, кажу из новског ДПС и поручују да нажалост свих, ту није крај.

-Морамо грађане подсјетити и на коалициони споразум, по којем су УРА и СНП дио локалне власти у Херцег Новом, па нам је заиста нејасна реакција одборнице Вујовић (Демократска Црна Гора) на данашње актуелности око смјене господина Марића.

У свом обраћању, поред указивања на политички реваншизам УРЕ и СНП-а, одборница Вујовић наводи да „смјењивање професионалног кадра и постављање неквалификованих људи оставља снажне негативне посљедице по здравствени систем Црне Горе који аутоматски утиче на живот грађана“; иронично, зар не? Уважена одборница Вујовић заборавила је на културу Херцег Новог и када је њена партија доласком на власт смијенила Стевана Копривицу и Ђура Белог Пријића, истакнуте професионалце, наводе из те партије.

Питају се да ли ће на политичкој сцени осванути још неки меморандум о сарадњи локалних одбора партија на власти, „јер очигледно ових четири до сада нијесу дали очекивани резултат“.

-На крају, реторичко питање, да ли је смјена Марића узрочнопосљедична са именовањем господина Коњевића на мјесто потпредсједника Општине Херцег Нови, те да ли је сљедећа жртва госпођа Оливера Доклестић директорица Водовода и канализације Херцег Нови, саопштавају из Општинског одбора ДПС Херцег Нови.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here