ДПС Херцег Нови: Општина Херцег Нови – шампион флексибилности

Локалној власти у Херцег Новом је све релативно и све се може мијењати, па се помјерају и рокови завршетка колектора и пречишћивача отпадних вода, радова на саобраћајницама, уређења плажа итд, саопштили су из општинског одбора ДПС Херцег Нови.

Како наводе, флексибилни су и када се ради о броју запослених у локалној самоуправи и њеним предузећима.

-Ту је само небо граница. За њих је релативно и питање обавеза и задужења општине, тако да који милион горе и доље не значи ништа, ионако ће све то народ платити.

Урбанистички планови им дају максималну слободу да покажу своју креативност и инспирацију, посебно ако се у претходне двије године не усвајају. Термини одржавања сједница Скупштине општине су потпуно флексибилно постављени, могу да се одржавају а и не морају. Програм рада Скупштине ће и онако бити испоштован па макар се о припреми туристичке сезоне разматрало и када она отпочне, кажу из ОО ДПС.

Традицију, по ставу локалне власти, како је наведено у саопштењу ОО ДПС, очигледно не треба поштовати, па се стога и помјерају термини и локације Празника мимозе, Филмског фестивала и других програма и манифестација.

-Тако је и сада одлучено да 11.06. почне љетња туристичка сезона. Зашто баш тог датума није нам познато, али је припремљено свечано отварање на највишем нивоу у елитном ресторану, за пробране госте на челу са конзулом Србије, док одборници Скупштине општине нијесу ни позвани. Очекивано, са све са концертом музичке звијезде само за њих.

Како се у исто вријеме одржавао и скуп подршке руској агресији на Украјину ово је могуће послужило као оправдање за непојављивање на Тргу гдје је иначе изостала масовна посјећеност, што је донекле разочаравајуће за локалну власт. Но, и то је релативно. У сваком случају није изостао ватромет па је макар он свима био видљив. Дакле, грађанима Херцег Новог на знање: љетна туристичка сезона је почела! Додуше и прије календарског почетка љета али зар је то уопште важно – ма  све је релативно.

Како се чуло,  Херцег Нови нуди мирисе Јадрана и Орјена. У Мељинама, док стојите у колони, то можете осјетити на специфичан начин, или како је названа нова туристичка кампања Херцег Нови  – Feel it!, наведено је у саопштењу ОО ДПС Херцег Нови.

2 COMMENTS

  1. Kada ste toliko „brižljivi“ i „istrajni“ u procesu pravilnog funkcionisanja rada lokalne samouprave, onda pokažite i sopstvenim primjerima da se stvari dovode u red iz opozicionih klupa, pa naložite vašem DPS Tajkunu iz Herceg-Novog da mlin kamena i betonsku bazu izmjesti iz Bajkovine u Igalu negdje u zaleđe grada, van urbanističkih zona. Istovremeno istrajte u odluci da vaši istaknuti članovi koji drže plaže, barove i noćne klubove na Hercegnovskoj Rivjeri poštuju javni red i mir, jer trenutno samo se iz njihovih ugostiteljskih objekata širi preglasna muzika i droga se slobodno „valja“. Dok to ne uspijete ostvariti i primjerom pokazati, ovo što ste u tekstu naveli je mrtvo slovo na papiru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here