ДПС Херцег Нови: Колектор или катастрофа у најави

Након четврте хаварије колектора на ривијери, огласили су се из  Општинског одбора Демократске партије социјалиста, наводећи да нико од локалних функционера, није изашао на лице мјеста и коментарисао „овај „функционално“ добро изведен пројекат“.

-Градња канализационог колектора и постројења за пречишћавање отпадних вода је највећи инвестициони пројекат Општине Херцег Нови вриједан скоро 30 милиона еура. Од самог почетка изградње били су укључени садашњи вршиоци локалне власти у Херцег Новом, до душе неки као чланови тада актуелних политичких групација. Нијесу прихватали упозорења тадашње и садашње опозиције, па ни људи од струке који су указивали на све мањкавости овог пројекта, саопштили су из ОО ДПС Херцег Нови.

Даље наводе да се извођач радова наплатио, надзорни орган такође а из предузећа које је требало да се стара о овом пројекту се демонстративно изашло. Технички пријем није урађен.

-Дуго година рађен канализациони колектор и постројење за пречишћавање отпадних вода, остали су Општини Херцег Нови да се о њима стара. Кредитна средства из којих је рађен пројекат, се морају враћати а већ се најављује потреба од 700.000 еура, за која се каже да су недовољна за завршетак постројења за пречишћавање отпадних вода. За санацију актуелне хаварије, најављује се потреба за доста мањим средствима за која је тешко повјеровати да ће ријешити проблеме лоше изведеног пројекта. Једино ако се настави са постављањем етисона како би се покрила оштећења, као што је урађено у Ђеновићима, кажу из локалног ДПС-а.

Исказују бојазан да је, када је овај пројекат у питању, ово само врх леденог бријега.

-И није више важно ко је крив, ко је изабрао извођача и надзор, ко је и зашто све исплатио, шта је са гаранцијама за добро изведен посао, ко је би тада на којој функцији а на којој је сада.

Сви ми, грађани Херцег Новог, имамо велики проблем. Финансијски, еколошки, функционални. Како га рјешити очекујемо да сазнамо од локалне власти. Да нам на цјеловит начин саопште како виде излаз из ове ситуације. Најављене тужбе према извођачу, нијесу рјешење. То је правдање. Покриће се створене рупе, ставиће се нови слој асфалта, али ће испод тога и даље бити расуло. Изванка гладац, а изнутра јадац. Али то нам је свима већ одавно познато, закључују из ОО ДПС Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here