ДПС Херцег Нови: Којим путем иде Херцег Нови?

Општински одбор Демократске партије социјалиста Херцег Нови упутио је саопштење у којем наводе.

-И поред константних изјава представника коалиције на власти у Херцег Новом да је стање никада боље, свим Новљанима је јасно, видљиво и недвосмислено да Херцег Нови преживљава један од најтежих периода у својој историји.

Да је ”никада горе“ чује се на сваком мјесту. Задовољни су једино многобројни који су по партијској припадности запослени у Општини, јавним предузећима и установама.

По просјечним зарадама у октобру 2022. године, Херцег Нови се нашао у друштву са Шавником, Рожајама, Тузима. Испред њега су и Плужине, Плав, Мојковац. А та зарада је износила 654,00 еура. Примјера ради у Тивту је 879,00 еура, Котору 749,00 еура.
Ако се зна да је вриједност минималне потрошачке корпе за октобар мјесец износио 793,90 еура, јасно је како живе грађани Херцег Новог.

Најављују се велике инвестиције и милионска улагања. Исте најаве које су се чуле и на посљедњим изборима када је коалиција на власти добила повјерење грађана. Да ли грађани данас вјерују у обећања оних којима су указали повјерење?

Кадровски проблеми су присутни у скоро сваком сегменту локалне самоуправе. Стање в.д. је уобичајена пракса а смјене и политичке игре око функција су свакодневица. Најновији примјер је оставка досадашњег в.д. начелника Комуналне полиције.
Умјесто организованог дочека Нове године на отвореном, што је била дугогодишња пракса у Херцег Новом, локална самоуправа саопштава да ће ове године то изостати због солидарности и дјечијих осмјеха.

Помислили бисмо, по најави, да се ради о вриједној иницијативи имајући у виду стање у Болници Мељине па и у Институту Игало.
Али, треба саопштити да су средства за ту намjену у укупном износу предвиђена буџетом Општине Херцег Нови за 2022. годину свега 200.00,00 еура. За 2.600 ученика основних школа и полазника вртића у најбољем случају слиједе поклони у вриједности од 5,00 еура. Најављена помоћ социјално угроженим лицима, по истој рачуници, не може бити виша од 20,00 еура.

То је слика Херцег Новог данас. То је наша реалност са којом живимо, и пропадамо. Гдје је крај незнању, немоћи, неспособности и политичким преварама нико од грађана не зна. Али ваљда ће и то бити ускоро, наведено је у саопштењу ОО ДПС Херцег Нови.

1 COMMENT

  1. Зашто ви из ДПС-а потцијенјујете Шавник, Рожаје и Тузи, када се за Шавник борите да побједите и вршите власт наредне 4 године на начин што сте убацили неке нове клинце, а Тузи су продукт ваше 30-годишње владавине и Општина Тузи је основана једино да би ви имали „уговорени“ број гласача за изборе на Државном нивоу, као и Муслимане из Рожаја (који себе самоиницијативно називају Бошњацима и тако вам забијају нож у леђа) користите само као „фигуре“ које вам доносе одређене гласове на Државном нивоу? По наведеним параметрима вриједности ви сте у горњем тексту признали да је Херцег-Нови, на челу са тренутним руководством најуспјешнија институција или признајете јавно да Шавник, Рожаје и Тузи сте управо ви свели на биједни ниво и због тога вршите поређење са Херцег-Новим? ДПС у Херцег-Новом има шансу да побједи, само под условом да претходно превазиђете ниво Шофера и постигнете стварни академски ниво образовања, али не са људима из ваших редова који имају сумљиво образовање. Све ове објаве, без претходне реорганизације ДПС партије, је невиђена глупост и простачки пуцањ самима себи у ногу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here