ДПС Херцег Нови: Коалициона власт у Херцег Новом као дио православне Цркве Србије

Саопштење за јавност упутили су из ОО ДПС Херцег Нови:

Мултиетнички, мултивјерски и мултинационални Херцег Нови, како га по потреби, називају вршиоци локалне власти у Херцег Новом, ових дана показује право лице те власти.

По други пут, у непуних мјесец дана, челник православне Цркве Србије, посјећује Херцег Нови.

Његов долазак прати одговарајућа иконографија, затварање саобраћаја у појединим улицама и укљученост, како каже један од представника православне Цркве Србије у Херцег Новом, од најстаријег до најмањег на челу са предсједником Општине Стеваном Катићем и његовом администрацијом.

Старији Новљани ће се сјетити да је нешто слично рађено када је Тито долазио у Херцег Нови. Велики број тих старијих искуство из тог доба, данас као велики вјерници, примјењују у овој прилици.

Поред уобичајних вјерских догађања, уприличено је и, по други пут најављено, обиљежавање 640 година од оснивања Херцег Новог.

Не жељећи да улазимо у историјографију, поријекло и живот оснивача Херцег Новог, босанског краља Твртка И Котроманића не можемо да не примијетимо присвајање симболике од стране православне Цркве Србије.

Амбиције које се показују кроз све што прати долазак челника православне Цркве Србије у Херцег Нови, дефинитивно декларишу коалициону власт у Херцег Новом као једновјерску, једнонационалну и полтронску.

Оволика доза потчињености православној Цркви Србије од стране локалне власти није и неће бити слика мултиетничког, мултивјерског, мултинационалног и, прије свега, грађанског Херцег Новог.

Она само треба да свим грађанима покаже ко заправо води Херцег Нови и да његово посрнуће, у сваком погледу, је резултат рада оних којима су дали повјерење и њиховим налогодавница.

Желимо да живимо у модерном и савременом добу које је донио XXI вијек. Враћање у XIX вијек и понашање коалиционе власти у Херцег Новом у складу са тим је само једна пролазна фаза у дугогодишњој историји Херцег Новог, наведено је у саопштењу ОО ДПС.

5 COMMENTS

  1. Da je DPS vladao nepristrasno potonjih 30 godina, Crna Gora bi danas bila najudobnija država u Evropi, ali budući da je Milo sa svojim satelitima „ukrao“ sve ono ljudsko od Crnogoraca i doveo Crnogorske građane na rub egzistencije, onda je SPC postala jedina svijetla zvjezda vodilja i spas za prevareni i opljačkani narod. Poruka DPS-u: „Kako ste sijali, tako i žanjete danas“!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here