ДПС Херцег Нови: Ипак је коалициона власт у расулу

На саопштење Општинског одбора Демократа Херцег Нови реаговали су из херцегновског ДПС-а.

За Демократе нећемо понављати да су освједочени манипулатори и мајстори обмана и само ћемо додати  да не говоре истину. Како другачије описати исказивање лажног вишка новца у Предлогу завршног рачуна буџета за 2021. годину на који им је указала ДРИ па њихов предсједник то правда софтверском грешком. Нијесу говорили истину ни када су говорили да не запошљавају руководиоце без конкурса јер су тако постављали, па и даље постављају, руководиоце секретаријата, директоре установа и предузећа све у статусу в.д. Нијесу говорили истину ни када су говорили да скоро 79% запослених не прима додатак на зараду за изузетни успјех на раду и када су на годишњим одморима и боловањима. Све је то потврдио предсједник Општине и Демократа уз наглашавање да је то посљедица наслијеђене праксе у локалној управи заборављајући да су то могли наслиједити једино од себе самих јер су вршили власт и у претходном мандату, наводе у саопштењу.

Дуг Општине Херцег Нови по разним основама, како тврде, премашио је износ од 15 милиона еура. Подсјећају и да су Демократе у неком облику на власти од 2000. године, те да су „неки од њих или њихови претходници давали апсолутну подршку приватизацијама“ а да су неки од нових власника веома издашно у датим моментима финансирали њихове активности.

-Чудно је да се, при тако добром памћењу, не сјете и градње насеља “Енергопројекта” на Савини, Спортске дворане у Игалу и уступљеног земљишта, ослобађања грађевинске дозволе за будућу градњу пословно стамбеног објекта и других бенефита,  градње канализационог колектора и постројења за пречишћавање отпадних вода који технички никада нијесу примљени. Или исплаћених, потрошених средстава из кредита КфW банке која су била намијењена за градњу колектора у Игалу само да би окончали агонију са извођачем радова у чијем избору су и сами учествовали, наведено је у саопштењу ОО ДПС ХН.

истичу да су се на нивоу државе побољшале одређене позиције које олакшавају живот грађанима те да ће се видјети колико ће та давања бити економски одржива.

-Исто тако је тачно да инвеститори бјеже из Црне Горе. Најновији примјер је, каква случајност, примјер Нордстара који је у фази одустајања од градње ексклузивног насеља и лукс хотела управо у Херцег Новом на Луштици. Лијепо би било када би Демократе навели бројне инвеститоре који улажу у Херцег Новом па и примјере повратка младих људи и услове које су створили за то. Коалициона власт у Херцег Новом на челу са Демократама је у расулу.  А о нашем рејтингу не брините. Имате ви доста својих брига, саопштили су из ОО ДПС Херцег Нови.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here