ДПС: ДЈЕЧЈИ ДОМ “МЛАДОСТ” ОСТАО БЕЗ ЛИЦЕНЦЕ ЗА РАД

Лиценца за рад, коју је Дјечји дом „Младост“ добио у децембру 2018. године, по изјави посланика ДПС Ивана Митровића, истекла је јер је важила за период од три године. Тиме, је како наводе из те партије, установа у Бијелој остала без могућности да пружа услуге смјештаја.

-Да нема краја пропустима у раду најгоре Владе у историји Црне Горе, а посебно ресора финансија и социјалног старања, потврђује информација, да је ЈУ Дјечји дом „Младост“ – Бијела по први пут од свог оснивања остао без лиценце за рад, тиме и без могућности да пружа услугу смјештаја у установи.

Сходно Закону о социјалној и дјечијој заштити пружалац услуге био је обавезан да поднесе захтјев за обнављање лиценце за рад, најкасније шест мјесеци прије истека рока на који је лиценца издата.

Како захтјев од стране пружаоца услуге није поднијет у законом прописаном року, та установа тренутно пружа услугу смјештаја без лиценце што је у супротности са позитивним прописима.

Да ли је могуће да се направи овакав пропуст и да једина установа социјалног типа у држави, која збрињава дјецу лишену родитељског старања и дјецу чији је развој ометен породичним приликама обавља, више од два и по мјесеца, основну дјелатност без лиценце, наведено је у саопштењу ДПС-а, које потписује посланик те партије Иван Митровић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here