ДОО ЧИСТОЋА ХН: 101 ТОНА КОМУНАЛНОГ ОТПАДА ДНЕВНО

Запослени у ДОО „Чистоћа“  Херцег Нови сваког дана у Рециклажни центар довезу и на привремено одлагалиште Тисове греде отпреме  око 101 тону комуналног отпада.

Према ријечима директора предузећа „Чистоћа“ Херцег Нови Василија Сеферовића, прије неколико дана почели су да превозе веће количине комуналног отпада на главну градску депонију на Убле:

–  У овом периоду 2019. године  се скупљало мање комуналног отпада, али током августа било је дневно и до 110 тона, колико се довозило у Рециклажни центар. Уколико сезона буде наставила овим интензитетом и динамиком те рекордне  количине у допремању комуналног отпада, би могле да буду и премашене, оцијенио је Сеферовић.

Радницима редовно исплаћују плате, које без прековремених сати, износе око 450 еура.

 – Проблем је радна снага као и претходних година. Велика је флуктуација сезонских радника, који долазе и раде по један или два дана и онда одлазе. Свјесни смо да ово није ни мало лак посао, тако да се тешко људи одлучују да раде у овом предузећу. Годинама сарађујемо са агенцијом из Апатина, одакле највише радне снаге и добијамо. Ван строја је тренутно осам радника, због заразе од коронe, казао је Сеферовић.

У ДОО Чистоћа највише уговора имају везано за чишћење и одржавање плажа, које су издате од Морског добра. Сви закупци су склопили уговоре са предузећем Чистоћа.

-Проблеме представљају и нелегални привремени објекти, у зони морског добра, које постављају у ноћним часовима. И они стварају комунални отпад, који ми морамо да одвозимо, додао  је Сеферовић. 

Раније је подсјетио да по дефиницији, један човјек дневно прави килограм отпада, онда је лако израчунати колико је становника, односно, туриста борави у Херцег Новом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here