ДОМУ ЗДРАВЉА КОТОР ИСПОРУЧЕНО 300 ВАКЦИНА

Дому здравља Котор, из Монтефарма, испоручено је 300 вакцина Спутњик В, којима ће бити вакцинисани штићеници и запослени у Дому за старе у Рисну, а долазак вакцина у тој здравственој установи виде као најаву почетка рјешавања тешке епидемиолошке ситуације.

Директор Дома здравља Котор, Игор Кумбуровић, казао је да је тренутна епидемиолошка ситуација у тој општини прилично сложена.

„Вјерујем да моје колеге дају свој максимум како бисмо пружили неопходну помоћ нашим суграђанима. Дозе које су стигле, а ради се о 300 вакцина, намијењене су штићеницима и запосленима Дома за старе у Рисну, како је предвиђеном Националном стратегијом за имунизацију и распоредом приоритетних група“, рекао је Кумбуровић.

Долазак вакцина, како сматра, је најава почетка рјешавања јако тешке и исцрпљујуће ситуације.

„Након имунизације у Дому за старе у Рисну, почећемо и вакцинацију осталих лица у нашој општини, која спадају у приоритетне групе. Дом здравља Котор је спреман да одради процес имунизације наших суграђана. Руководили смо се свим важећим домаћим и међународним препорукама и протоколима, а у складу са оним што су наши капацитети и ресурси. Тако да очекујем да овај процес тече несметано“, поручио је Кумбуровић.

Здравствени радници су, како је навео, обучени и спремни да дају све информације грађанима који буду позвани да приме вакцину.

„Ту смо да пружимо сва потребна објашњења, информације и предочимо бенефите вакцинације. Напоменуо бих да је вакцинација добровољна и крајња одлука је на грађанима. Надам се добром одазиву и препоручујем вакцинацију“, рекао је Кумбуровић.

Када буде у прилици и када за то дође вријеме, по дефинисаним приоритетима и сам ће се, како је рекао, вакцинисати.

„Тако да немам ни најмању дилему о сигурности и важности овог процеса“, закључио је Кумбуровић.

Извор: ПР Центар

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here