Доминација „Јадранових“ пливача на маратону

Након двије године паузе јуче је на релаци Њивице –Шквер у дужини од 2 500 метара одржан традиционални 39. пливачки маратон који од 2000. године носи назив Меморијал “Марио Дидо Марић”, по свом оснивачу, познатом професору који је од 1980. године организовао маратоне на дионици Жањице-Игало, а касније на краћој Њивице-Шквер.

На старту је било 68 пливача из Србије, Грчке, Румуније, Русије, Норвешке, Велике Британије, Француске, Босне и Херцеговине и Црне Горе. У мушкој конкуренцији први је на циљ стигао пливач „Јадрана“ Василије Андирић са временом 31 минут, други је Јаков Драганић члан ВК “Никшић”(33) а трећи је Грк Христос Папасолу, ватерполиста „Глифаде“ (33,5). У женској конкуренцији најбржа је била пливачица „Јадрана“ Мина Цвјетичанин са временом 33, 51, друга је, донедавно пливачица „Јадрана“ Анђела Антуновић, (35,18) и трећа, такође „Јадранашица“ Јелена Марић (35,20).

Побједници су добили новчану награду од 150 еура, другопласирани по 100, а освајачи трећег мјеста по 50 еура. Најстарији учесник маратона је Предраг Вранеш (70), бивши голман Ватерполо клуба „Партизан“. Сви учесници су добили дипломе у знак сјећања на ову спортско-туристичку манифестацију. Резултати маратона се бодују за Маратонску лигу региона..

Организатор манифестације је породица Марић, генерални покровитељ Општина Херцег Нови , спонзор градска Туристичка организација, а маратон су подржали и бројни спонзори. Према најавама организатора наредни јубиларни 40. пливачки маратон Меморијал Марио –Дидо Марић” идуће године биће држан на реацији Превлака – Херцег Нови

1 COMMENT

  1. Према најавама организатора наредни јубиларни 40. пливачки маратон Меморијал Марио –Дидо Марић” идуће године биће држан на реацији Превлака – Херцег Нови # Zar ne bi bilo bolje da naprave plivački maraton: Jagodina – Žvinje?!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here