Документарац о Црној Гори у Њемачкој видјело више од 400 хиљада гледалаца

Фото: WDR

Њемачким гледаоцима је кроз документарац “Величанствен одмор између Јадранског мора и планина”, у оквиру популарне емисије „Wunderschön” на јавном сервису “WDR”, представљена Црна Гора као атрактивна туристичка дестинација.

Документарац је резултат посјете новинске екипе “WDR” који су током маја, уз подршку Националне туристичке организације, боравили у нашој земљи.

Како је саопштено из НТО, познато ТВ лице, водитељ Рамон Бабазадех је гледаоце провео кроз љепоте Скадарског језера, Улциња, Котора, Херцег Новог, Даниловграда, Колашина, као и Националног парка Дурмитор.

Посебан акценат стављен је на природне љепоте, културне и историјске знаменитости, али и адреналинске активности попут кајт сурфинга, као и рафтинга на ријеци Тари. Бабазадех у емисији поручује да је Црна Гора савршена дестинација која има много тога да понуди, те да је чудно како Њемци нису у потпуности упознати са разноликостима туристичке понуде.

– Упознао сам дивљу љепоту ове балканске државе, планинске пејзаже, прелијепе обале, а и невјероватно срдачне људе, са којима смо се дружили уз логорску ватру и пробали ријечну рибу. Пјешчане плаже, обала Котора, највеће језеро на Балкану, кристално чиста ријека Тара и гостољубиви домаћини су учинили да ово путовање буде незаборавно – казао је Бабазадех.

Као посебне туристичке атракције водитељ издваја тврђаву Светог Ивана у Котору, једну од најљепших пећина – Плаву Шпиљу, манастир Острог, раскошне плаже на Ади Бојани, као и велелепни мост на Ђурђевића Тари. Током боравка, упознао се и са Њемцима који већ одређени период живе у нашој земљи, те поручују да су фасцинирани Црном Гором.

Хелга и Игор који већ неколико година живе у Тивту, истичу да је игра мора и планина у Црној Гори прелијепа, те да се у нашој земљи осјећају потпуно сигурно.

– Ми смо у Црној Гори од 2014. године и веома смо срећни овдје, не жалимо ни за једним даном што смо дошли у ову предивну земљу. Становници Црне Горе су прељубазни и домаћински настројени, па се свако овдје осјећа добродошлим. Иако се види да сам странкиња, никада нисам имала негативне или непријатне ситуације. Веома се осјећам безбједно и радује ме што жене овдје могу саме да путују”, казала је Хелга.

Алекс и Анке поручују да нису баш на почетку били одушевљени том идејом да живе у Црној Гори, јер им је била непознаница. Истичу да су већ у првој недељи боравка у дестинацији промијенили мишљење, те да се сигурније осјећају овдје, него у Франкфурту. Премијера документарца „Величанствен одмор између Јадранског мора и планина “ је била 09. октобра на њемачкој телевизији “WDR”, док ће у наредном периоду бити емитован и у осталим покрајинама путем јавног сервиса. О популарности ове телевизије говори и чињеница да је премијеру одгледало 400.000 људи, те се очекује да ће емитовани документарац имати позитиван ефекат на промоцију наше земље у Њемачкој.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here