Договор у Министарству здравља: Градиће се болница у Радановићима, парцела спремна

Министарство здравља Црне Горе је, у сарадњи са челницима здравствених установа и општина Будва, Котор и Тиват, усагласило да се у Просторни план Црне Горе за период од 2020. до 2040. године уврсти изградња болнице на приморју, у Радановићима.

С обзиром на то да је у току израда Нацрта овог плана који треба да укључи све стратешке смјернице и приоритете развоја на нивоу државе, региона и општина, здравствени систем није имао дилему у вези са кључном потребом”, саопштила је министарка здравља, др Јелена Боровинић Бојовић, на састанку у Министарству са предсједником Општине Тиват, Жељком Комненовићем, директором Дома здравља Котор, др Игором Кумбуровићем, директором ОБ Котор, др Давором Кубмуровићем, директором Дома здравља Будва, Николом Божовићем и замјеницом директорице Дома здравља Тиват, Јованком Вучетић. Састанку је присуствовао и генерални директор Директората за пројекте (ИПА), иновације, здравствени туризам у Министарству здравља, Лука Ђукановић.

-Ово је прелиминарни договор, који је, међутим резултирао конкретним закључцима. Уважене колеге су ме информисале и да је за ову болницу предвиђена и парцела у Радановићима за коју постоје урбанистичко технички услови”, изјавила је др Боровинић Бојовић.

-Не можемо размишљати само од данас до сјутра. Зато је овај наш договор стратешки и дугорочно важан”, напоменула је она.

Јако је важно, како је додала, да су Министарство и локалне управе овај договор постигли једногласно и уз пуно разумијевање потреба свих укључених страна.

Првенствени циљ изградње ове болнице биће ефикаснија здравствена заштита становника југа Црне Горе, децентрализација система, али, како очекују челници градова на југу, овај пројекат биће додатни подстицај за коначно унапређење саобраћајне инфраструктуре на приморју.

Просторни план Црне Горе је у систему просторно-планске документације по хијерархији највиши плански документ, са којим мора бити усклађена сва детаљнија планска документација.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here