Добра посјета у Херцег Новом, све више гостију из Западне Европе

Херцег Нови је деценијама интересантна дестинација за госте из региона. Ипак, град умјетности и фестивала ове године привлачи различите структуре гостију, па је све више туриста и из Западне Европе.

Директорица Туристичке организације Херцег Нови, Миља Виторовић, казала је да су радили на промоцији капацитета ка Европи, што је резултирало и већом посјетом.

-У Херцег Новом борави 21 500 гостију, а шпиц сезоне се тек очекује. Од Празника мимозе па до данас је настављен добар тренд посјете, киоја је чак 20 до 30 посто већа у односу на претходну. Структура гостију је разноврсна, доминирају посјетиоци из региона, али све је више и оних из Западне Европе. Херцег Нови је и град фестивала и бројних манифестација, што га чини интересантним за све генерације, казала је Виторовић.

У Херцег Новом је увијек много догађаја за дјецу, омладину али и за старије посјетиоце. Менаџер хотела ,,Парк“ Владимир Поповић каже да је предсезона била одлична, што може бити показатељ да ће јул и август бити на нивоу из 2019. Године, ако не и бољи.

-Имали смо одличну предсезону ове године, а доминантни су били гости из  Западне Европе. Почели смо рано, од средине фебруара, кишовити јун нас је мало успорио,али очекујемо да јул и август буду традиционално добри. Имамо и all inclusive услугу, која је најтраженија, а код нас је постсезона распродата. Цијене су порасле, али тако је свугдје, с тим што је нама квалитет у реципроцитету са цијенама. Немамо проблема са радницима. Код нас су углавном људи из Херцег Новог и околине. Квалитетних људи нам увијек треба и свако ко жели да ради је добродошао, а код нас су радници испоштовани и задовољни,  поручио је менаџер хотела ,,Парк“.

Један од модерних хотелских комплекса са пет звјездица је ,,Casa del Mare Mediteraneo“, који ради током цијеле године. Оснивач и директор Никола Милић очекује успјешну сезону, и најављује отварање нових објеката.

-Предсезона је била одлична, од јануара до данас. Цијене су прихватљиве и не сумњам у успјешну љетњу сезону. Хотелска групација “Casa del Mare” броји пет хотела, а у плану је отварање и шестог у Будви. Желимо кроз наше пројекте да развијамо „бутик хотеле“ који су популарни у свим свјетским туристичким дестинацијама. У плану је наредне године отварање и једног објекта у Колашину. Наша компанија напредује и ради све како би наша држава имала понуду за све који долазе. Имамо и два пројекта за хрватско приморје. Код нас су туристи из Западне Европе и нешто мало из региона. Очекујемо да ова сезона буде боља од оне из 2019. године. Што се тиче приватног смјештаја, посјета варира. Управо је то показатељ у ком смјеру треба да иде развој црногорског туризма и понуде. Озбиљни хотелски комплекси и долазак великих свјетских брендова је најбоља промоција за Црну Гору. Имамо доста изазова, али се трудимо да кроз тимски рад све евентуалне проблеме ријешимо. Наша радна снага је углавном из Црне Горе, јер аутентичност је важна у понуди, поручио је Милић.

За све госте, као и мјештане, јул доноси бројна културна и забавна дешавања. “Family Fun Fest” обећава забаву за све генерације, “Дани музике” који почињу сутра доносе девет врхунских концерата , “Портонови” је такође мјесто бројних дешавања, филмски хитови смјењиваће се на разним локацијама, а књижевни програми у Кући нобеловца Ива Андрића.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here