Добар старт репрезентативног циклуса

Милорад Крунић, нови тренер Женског одбојкашког клуба “Херцег Нови”, који је однедавно и селектор Женске одбојкашке репрезентације Црне Горе, синоћ је у Пљевљима стартовао побједом над селекцијом Босне и Херцеговине 3:2 (25:22, 25:22, 18:25, 24:26, 15:11).

Овај сусрет је Крунићу послужио да испроба више играчица, да види шта је на припремама одрађено како треба, а шта би ваљало поправити до почетка квалификација, 21. августа, када Црна Гора игра са Финском, такође у Пљевљима. У репрезентацији Црне Горе најбоља је била капитен Тања Бокан, однедавно нови члан ЖОК “Херцег Нови” са 22 поена.

Милорад Крунић истиче да је остварена битна побједа, која наговјештава успјешан старт квалификација.

-Савладали смо озбиљну репрезентацију. Била је то тешка и неизвјесна утакмица у којој сам, са сарадницима, препознао мане и врлине играчица које су добиле шансу. Ово је добар старт једног циклуса који наговјештава велике могућности ове селекције. У првом сусрету су играле одбојкашице које су ближе првој постави, а вечерас нас очекује мало опуштенија варијанта, гдје ће шансу добити играчице са мањом минутажом. Циљ је да почетак квалификација буде успјешан, да постигнемо побједу над Финском и отворимо врата за завршни турнир Европског првенства, што до сада није полазило за руком репрезентацији Црне Горе. Овдје у Пљевљима имамо одличне услове за рад, и очекујем да ће он бити крунисан добрим резултатима.

Крунић је од ове сезоне и нови тренер ЖОК “Херцег Нови”, који је изборио статус прволигаша, али и формирао екипу за веће домете, и на јесен га очекују такмичења на европској сцени.

-Прихватио сам понуду Милана Иванишевића, који ме својом амбицијом убиједио да дођем у Херцег Нови и да радим “на дуже стазе”, јер ја сам тренер који свој рад заснива на дугорочним плановима и надам се да ће наша херцегновска прича, заједо са Миланоми сарадницима, да траје. Свидио ми се овај пројекат и једва чекам да завршим репрезентативну акцију и да се прихватим посла у Херцег Новом. Мислим да смо на правом путу да створимо једну добру екипу и волио бих да поновим добре резултате из мојих ранијим клубова из Босне и Херцеговине и Хрватске, рекао је Крунић и похвалио игру капитена Тање Бокан, која је била најбољи појединац синоћњег сусрета.

Црна Гора и Босна и Херцеговина одиграће контролни меч и вечерас, али без присуства публике. Ове утакмице играју се у склопу припрема за квалификације за Европско првенство. Прва два сусрета у квалификацијама Црна Гора игра као домаћин, 21. августа против Финске и 24. августа против Исланда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here