ЂУРУ РАДОВИЋУ ПРИЈЕТИ ДВОГОДИШЊA СУСПЕНЗИЈA

841

Црногорском репрезентативцу, бившем играчу Јадрана, а сада грчког Олимпијакоса Ђуру Радовићу пријети двогодишња суспензија, обавијестила је Међународна пливачка федерација ФИНА Ватерполо и пливачки савез Црне Горе.

Радовићу, како је наведено у допису, слиједи суспензија од двије године, јер на адресу „FINA“ и „WАDА“ није стигла тражена документација, неопходна, како би поменуте свјетске организације могле да знају локацију Ђура Радовића, у случају да желе да обаве допинг тест.

Рок за жалбу истиче 21. октобра, а како смо успијели да сазнамо, из Савеза припремају детаљно образложење које ће бити достављено ФИНА у предвиђеном року.

Како је казао селектор ватерполо репрезентације Владимир Гојковић, вијест није добра, али су у Савезу упознати са тим од раније.

– Радовићева грешка је била што није послао мејл са траженим подацима, а никако да се радио о томе да је он избјегао контролу када је било то заказано. Он је сво вријеме био доступан. Ми из ВСЦГ и његов клуб Олимпијакос имамо право и то ћемо и урадити имамо право да докажемо да је Радовић није намјерно избјегавао обавезу и надам се да ће Ђуро изаћи из свега тога – наводи он.

Његов пропуст је, како је казао, што се није јавио на вријеме. Радовић је озбиљна особа и никада  није избјегао контолу, због чега ово није нимало пријатна ситуација.

– Послаћемо документацију и очекујемо да ће се све завршити повољно за једног од наших најбољих играча. Надам се да ће то бити све у реду и толико сада могу рећи  – коментар је селектора Гојковића, најзаслужнијег за афирмацију 22 годишњег играча који  је поникао на Шкверу и  који је 2018 године својим резултатима у Јадрану и репрезентацији Црне Горе изабран за спортисту године Херцег Новог.

На основу образложења, уследиће и одлука „FINA“. Радовић може да буде суспендован на двије године, казна може да буде потпуно укинута, а постоји наравно и могућност смањивања периода суспензије. У сваком случају, остаје нам да сачекамо коначну одлуку челника Међународне пливачке федерације. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here